Konya’nın Tavusbaba Koruluğuna Teleferik Yapılacak

Konya’nın Tavusbaba Koruluğuna Teleferik Yapılacak :Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram Tavusbaba Koruluğu’nda yapacağı mesire alanı düzenlemesiyle bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.

Bölgeyi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş ve diğer yetkililerle birlikte inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram’da büyük bir proje yürüttüklerini belirtti.

Tavusbaba Koruluğu’ndaki çalışmaların Meram Son Durak’ta yapılan düzenlemelerle bir bütünlük oluşturduğunu ifade eden Akyürek, “Tavusbaba Camisi çevresinde düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Tavusbaba Tepesi’ne kadar yol düzenleme çalışması yapıyoruz. Buraya kadar sosyal ihtiyaç için tesisler, yağmur barınağı, otopark gibi alanlar inşa edildi. Burada da bir kır kahvesi inşa edilecek. Meram Son Durak’tan buraya teleferikle ulaşılacak. Burası Konya’nın yeni cazibe, dinlenme, oksijen alanı olacak” diye konuştu.

Akyürek, şehri yukarıdan gören bu alanda çok güzel bir yeşil alan dokusunun olduğunu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile koordineli bir şekilde burayı halkın hizmetine açmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Meram Tavusbaba Mesire Alanı çalışması kapsamında 60 kameriye, otopark, 3 kilometrelik yürüyüş ve koşu yolu, 360 metrekarelik yağmur barınağı, 200 adet piknik masası, istinat duvarları ve sosyal ihtiyaç alanları yapıldı.

Çalışma kapsamında teleferik hattı ve binası, 1 adet kır lokantası, 2 adet kır kahvesi, spor alanları, çim amfi, çocuk oyun alanları, seyir terasları, bulaşık yıkama yerleri ve çeşmeler yapılması planlanıyor.

Kaynak : haberciniz.biz