LEITNER ropeways Kitzbühel’de en büyük DirectDrive teknolojisini kuruyor

LEITNER ropeways Kitzbühel’de en büyük DirectDrive teknolojisini kuruyor :Yeni Wagstättbahn GD10 sistemi sayısız teknik özelliğin altını çiziyor.

LEITNER ropeways, Bergbahn AG Kitzbühel ile başarılı işbirliğine 2013/14 kış sezonunda da devam ediyor: Halatlı Taşımacılık üreticisi, Tyrolean Kayak Merkezinde 2013’ün en büyük kayak alanları değerlendirme merkezi olan skiresort.de tarafından “dünyanın en iyi kayak merkezi” olarak değerlendirilen yeni bir tesis inşa ediyor. Yeni Wagstättbahn GD10 teleferik tesisi, 2 kişilik oturaklı Wagstätt telesiyejinin ve Wurzhöhe teleskisinin yerini alıyor ve Jochberg’ten Wurzhöhe’e iki kısım olarak ulaşıyor. İki kısım da, paylaşımlı bir sistem ”DirectDrive” ile orta istasyondan çift yivli sürüş makaraları tarafından yönetilecek ve bu sayede iki kısmın gergisi de vadi ve dağ istasyonlarında ayrı ayrı yapılmış olacak. Yeni geliştirilen DirectDrive, sistemde 880 kW’lık bir sürüş gücü ile ve 360 kNm’lik çalışma torku ile kullanılacak. Gerçek anlamda sessiz sürüş, DirectDrive ihtiyaçları için özel olarak dizayn edilen LeitDrive frekans dönüştürücüsü tarafından kontrol edilir. Bu, likit soğutma sistemi ile sürüş teknolojisine yeni bir standart getirmiş çevre-dostu ve faydalı bir uygulamadır. Ortaya çıkan fazla ısı, ısı dönüştürücüler ile yeniden kullanılarak, enerji tüketiminde önemli ölçüde azalmaya yardımcı olur.

Wagstättbahn GD10 kış sezonunda operasyona girecektir. Yeni Wagstätt GD10 ile,Kitzbühel Kayak Merkezi’nde toplam yedi halatlı taşımacılık sisteminde bir LEITNER ropeways ürünü olan DirectDrive sistemi kullanılıyor olacak.

Halatlı taşımacılık üreticisi, aynı zamanda Kitzbühel’de yapılan Hahnenkamm Yarışlarının resmi partneridir. 2013’den beri yarışlar “Leitner Ropeways ile taşınan Hahnenkamm Yarışları” olarak adlandırılmaktalar. Bu seçkin içerikte, şirket, yüksek kalitesine vurgu yapılarak halatlı taşımacılık üreticisi olarak en uygun şekilde yer almaktadır.

Kitzbühel (Avusturya)GD10 Wagstättbahn – 1. kısım (2013)
Sistem: GD10
Yatay uzunluk:1.168 m
Kot farkı:386 m
Kapasite:2.400 kişi/saat
Kabin sayısı: 35
Direk sayısı: 9
Hız: 6 m/sn

GD10 Wagstättbahn – 2. kısım (2013)
Sistem:GD10
Yatay uzunluk:1.300 m
Kot farkı:408 m
Kapasite:2.400 kişi/saat
Kabin sayısı: 37
Direk sayısı: 10
Hız: 6 m/sn