Mereto dağına teleferik projesi yolda

Mereto dağına teleferik projesi yolda
2973 metre yüksekliğindeki Mereto dağına ‘teleferik’ projesini kazandırmak için hazırladıkları projeyi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le paylaştıklarını belirten Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan; “Çözüm süreciyle birlikte Mereto dağı turizm merkezi olacak. Şimdiden hazırladığımız projeye Valimiz sayın Yılmaz Arslan’ın da desteğini bekliyoruz” dedi.

“MERETO TURİZME HAZIR”

Doğa harikası Batman’ın Sason ilçesiyle özdeşleşen 2973 metre yükseklikteki Mereto dağının turizme açılması için ‘teleferik’ projesini hazırlayan Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, destek bekliyor. Bir süre önce hazırladıkları ‘teleferik’-kayak merkezi projesini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile de paylaştıklarını söyleyen Başkan Arslan; “Yaz-kış kar’ın eksik olmadığı Mereto dağına ‘teleferik’ projesi ile kayak merkezi tesisine yönelik hazırladığımız alt yapı çalışmaları tamamladık. Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek’te turizme büyük bir ivme kazandıracak projemize oldukça sıcak bakıyor. Bu projeyle Mereto dağı artık yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biri olacak” diye konuştu.
TURİZM İÇİN EN İDEAL BÖLGE
Çözüm süreciyle birlikte ilçenin kaderini değiştirecek projelerden biri de Mereto dağına gerçekleştirecekleri ‘teleferik’ ile kayak merkezi projesi olacağını belirten Başkan Arslan, şöyle devam etti; “Sason tek kelimeyle doğanın en güzel mekanı konumunda. Bu saklı ve gizemli doğasıyla Sason turizmin cazibe merkezi haline gelecektir. Yerli ve yabancı turistleri ağırlayacağımız tesisleri Mereto dağına kazandırırsak işsizliğe de bir yerde çözüm bulmuş olacağız. İlçemizde bin 700’e yakın geçici korucu var. Birçok kişinin gözü artık koruculuk sisteminde olmayacak. Yapmayı planladığımız tesisler bir yerde işsizler için istihdam alanı da olacak. Valimiz sayın Yılmaz Arslan’ın desteğiyle de Mereto dağının gereksinim duyduğu projeleri kazandıracağız.

Kaynak : www.batmancagdas.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*