Metrobüs ve teleferik İzmit için hayal değil

Metrobüs ve teleferik İzmit için hayal değil
CHP Çevre Komisyonu Başkanı Fatma Gediksiz yaptığı açıklamada, kentin 10 yıl sonraki trafiğine dikkat çekti. Halkın evinden işine, işinden evine dönmesinin imkansız hala geleceğini söyleyen Gediksiz, metrobüs ve teleferiğin İzmit için hayal olmadığını kaydetti.

CHP İzmit İlçe Çevre Komisyonu dün Cumhuriyet Parkı’nda yaptığı basın açıklamasında İzmit’in trafik sorunu ile ilgili CHP’nin önerileri ortaya koyulurken, AKP’nin yerel iktidarının yapılması mümkün olan projeleri dahi yapmadığına dikkat çekildi. Komisyon Başkanı Fatma Gediksiz, trafik ve ulaşımın yaşanabilir çevre için önemli olduğuna söyledi. Büyükşehir’in yaptığı Ulaşım Master planının kentin ve halkın AKP Genel merkezi’ne kullandırılması olduğunu söyleyen Gediksiz, kentin kuzey ve güneyden otoyollarla boğulduğunu gördüklerini kaydetti. Geçen seçim döneminde verilen metrobüs ve teleferik sistemlerinin İzmit için hayal olmadığını belirten Gediksiz, ulaşım sorunlarına çare yerine yeni sorunlarla halkın baş başa bırakıldığını kaydetti.

HIZLI TRENİN SEFASINI SÜRMEYECEĞİZ
CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım’ın da katıldığı basın açıklamasına partililer ilgi gösterdi. Yaşanabilir çevre konusunda kentte yaşayan herkesin en azından belediyeler kadar söz hakkına sahip olduğunu söyleyen Çevre Komisyonu Başkanı Fatma Gediksiz, hızlı tren hattı ile ilgili bilgi vererek, “Hızlı trenin cefasını çeken İzmit sefasını süremeyecek” dedi. Kocaeli ve İzmit’in Ulaşım master planının lojistik planlama olduğunu ifade eden Gediksiz, master planının halkın sağlıklı bir çevre içinde yaşamasını öngören düşünce ve gayrete sahip olmadığını kaydetti. Lojistik merkezlerin Köseköy ve Gebze’ye taşınma işlemlerinin yakında gerçekleşeceğini ancak planlanan yolların 10 yıl içinde yapılacağını söyleyen Gediksiz, “Bu demek oluyor ki yakında işimize ve evimize gidemeyeceğiz” dedi.

BU AKP’NİN AYIBIDIR
Kentte geçecek olan taşıtların getireceği hava kirliliğinin hesaplanması gerektiğini söyleyen Gediksiz, AKP’nin Kocaeli’ye İstanbul’un arka mahallesine çevirmek ve bunu oldubittiye getirmek istediklerini kaydetti. Geçen seçim döneminde vaat edilen metrobüs ve teleferik için hala bir çalışma olmadığını vurgulayan Gediksiz, İzmit’e hala Eskişehir ve İzmir gibi hafif raylı sisteme geçilmemesinin AKP’nin ayıbı olduğunu kaydetti. CHP’nin önerilerini dile getiren Gediksiz, çevrenin sadece park bahçe düzenlemesi olmadığını, kent halkının refahını yükseltmek olduğunu kaydetti. Halkın belediyelerin kent için öngördüğü bu ağır senaryoyu iyi okuyacağını ve karşılığını vereceğini belirten Gediksiz, İzmitlinin İzmit’e sahip çıkacağını kaydetti.

Kaynak: rayhaber

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*