Murat Dağında Kayak Sezonu Kapandı

Muratdağı Termal Turizm ve Kayak Merkezi’nde kayak sezonu kapanırken, 2013-2014 yeni kış sezonu için hazırlık çalışmalarının başladığı bildirildi.
Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Muratdağı Termal Turizm Merkezi’nde ilk kez bu yıl Şubat ayında Baby-Lift sistemiyle kurulmaya başlanan kayak merkezinin Türkiye ve dünyayı kendisini kanıtlamış olduğunu söyledi.
Baby-Lift alt yapısı ile kurdukları kayak merkezine iki adet kar motoru ve kayak malzemeleri aldıklarını, Gençlik ve Spor Bakanlığından da 1 adet Snow-track temin ettiklerini belirten İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Geçtiğimiz Şubat ayında kayak yapımına başlanılan Muratdağı Termal Turizm ve Kayak Merkezi her kesimden yoğun bir ilgi görmüştür. Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun kayak hocaları tarafından 620 öğrenciye kayak eğitimi verilmiştir.Kar kalitesinin uzmanlarca çok kaliteli olduğu söylenen Muratdağı Termal Turizm Kayak Merkezi Mart ayı sonu itibariyle kayak sezonunu kapatmıştır.
Kaymakamlığımızca Sosyal Kalkınma ve Sosyal Altyapı Mali Destek Programları kapsamında Zafer Kalkınma Ajansına sunulan “Murat Dağında Çocuklarımız Kayak Öğreniyor” projesi desteklenmeye hak kazandı. 211 bin 901 TL. tutarındaki proje ile Muratdağı Kayak Merkezine 2013-2014 kış sezonundan önce kafeterya, soyunma odaları ve kayak malzemesi alımı yapılarak Kayak Merkezi daha cazip hale getirilecektir. Ayrıca Kayak Merkezinde kayak sahası ve yol iyileştirme çalışmaları ile master plan çalışmaları yapılacaktır” dedi.

Kaynak: haberx

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*