Nemrutta Kayak Devam Ediyor

Bitlis’i, karın anavatanı olarak nitelendiren Vali Veysel Yurdakul, ilkbahar aylarına girilmesine rağmen Nemrut’ta kayak yapabilmenin büyük bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Vali Yurdakul, kayakseverleri de Bitlis’e Türkçe ve Kürtçe olarak davet etti.

Bitlis’e 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tatvan İlçesi’ndeki Nemrut Kayak Merkezi, halen kayakseverleri ağırlamaya devam ediyor. Bitlis Valisi Yurdakul, stresini kayak merkezinde atıyor. Kayak takımlarını alarak soluğu Nemrut Kayak Merkezi’nde alan Vali Yurdakul, Bitlis’in karın anavatanı olduğunu, bunun da önemli bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Vali Yurdakul, kayakseverleri Türkçe ve Kürtçe sözlerle Nemrut Kayak Merkezi’ne davet etti. Vali Yurdakul, “Mart ayı bitmesine rağmen halen burada kayak yapılabiliniyor. Nisan ayında bile kayak yapılabiliyor. Gerek hava şartları gerekse kayak merkezinin konumu buna imkan tanıyor. Kayak merkezimizdeki kar seviyesi de kayak yapmaya gayet müsait. Burada kayak sezonu ne zaman kapanır bilemiyoruz. Ancak bu şekilde devam etmesi durumunda nisan ortalarına kadar tekrar bir kar yağışı olması durumda ise Nisan sonuna kadar burada rahatlıkla kayak yapılabilineceğini söylemek de mümkün. Bu nedenle mutluyuz. Çünkü kayak merkezinde sezon ne kadar uzun olursa ne kadar fazla insan gelirse ne kadar fazla kişi yararlanırsa o kadar anlamlı oluyor” dedi.

Kaynak: sanliurfa

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*