Olimpos teleferik hattı bakıma alındı

Olimpos teleferik hattı bakıma alındı :Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıkaran Olimpos teleferik hattı, 11-22 Kasım günleri arasında bakıma alındı.

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde binlerce turisti Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıkaran Olimpos teleferik hattı, 11-22 Kasım günleri arasında bakıma alındı. İsviçre’den özel olarak gelen teknik ekiple birlikte yaklaşık 10 personel bakım işlemlerini yürütüyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Olimpos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, daha iyi hizmet verebilmek ve daha güvenlikli bir seyahat için 11-22 Kasım arasında teleferiği 7′inci sezonunun sonunda kapattıklarını söyledi. En küçük parçalar dahil tüm sistemi gözden geçirdiklerini anlatan Gümrükçü, “Bunun için İsviçre’den özel olarak teknik personel geldi. Yaklaşık 10 personelimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bizim için güvenlik birinci derecede önem taşıyor. Direklerin uzunluğu 66 metre ve personelimiz çok tedbirli çalışıyor. Günlük, aylık, yıllık ve 5 yıllık olmak üzere periyodik olarak yaptığımız bakımlar var. Bu çalışmada bunlardan bir tanesidir. Tellerimiz 30 yıl garantili ve bakımlarını ayrı ayrı yapıyoruz” dedi.

YILSONUNA KADAR 205 BİN ZİYARETÇİ

Yaz sezonunun çok iyi geçtiğini, bu ay itibariyle 200 bin ziyaretçiye yaklaştıklarını aktaran Gümrükçü, konuşmasında şunları kaydetti: “Yıl sonuna kadar 205 bin kişiyi zirveye çıkarmış oluruz. Açıldığı yıllarda bu rakam 50 binlerdeydi, her geçen yıl sürekli sayı artıyor. Kış sezonunda yağan karla beraber farklı bir manzara oluyor. Bizler ve misafirlerimiz için büyük bir heyecan yaşanıyor. Kar evlerimizi yapacağız. İçerde sıcak şarap ve dışarıda sucuk ekmek verilecek. Antalya’da kar görmeyenler, karla oynamak için buraya geliyor.