Önce Kayak Sonra Kaplıca Keyfi

Ege Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Gediz ilçesindeki Murat Dağı, yeni oluşturulan pistle hem kayak sporu yapılabilen hem de termal sudan yararlanılabilen Türkiye’nin tek alanı oldu.

”Ege Bölgesi’nin ikinci kayak merkezi” niteliğiyle turizme açılan Kütahya’nın Gediz ilçesindeki Murat Dağı, Türkiye’de hiçbir alanda bulunmayan kayak sporuyla termal suyun birleşmesi özelliğiyle ziyaretçilerini bekliyor.

Zirvesi 2 bin 340 metre yüksekliğe sahip Murat Dağı’nın, bin 850 metre yüksekliğindeki Sarıçiçek Yaylası’nda kayak pisti oluşturuldu. Bu pistin yakınında, bin 450 metre rakımlı alanda da Murat Dağı Kaplıcası yer alıyor.

Murat Dağı Termal Turizm ve Kayak Merkezi, Türkiye’nin 21’inci, Ege Bölgesi’nin de İzmir’deki Bozdağ’dan sonra ikinci kayak merkezi olarak faaliyete geçirildi.

Ege Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Murat Dağı’ndaki kayak merkezi, Türkiye’de hiçbir yerde bulunmayan kayak sporuyla termal su kaynaklarını birleştiren özelliğiyle dikkati çekiyor.

Dağın zirvesinden Sarıçiçek Yaylası’na kadar yeni pistler oluşturulması ve ziyaretçilerin önce kayak yapması, daha sonra kaplıcada termal sudan yararlandırılması hedefleniyor.

Özel müteşebbislere yatırım çağrısı

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Murat Dağı’nın, Türkiye’deki diğer kayak merkezlerinden en önemli farkının, doğal termal suyla karlı zeminin aynı ortamda bulunması olduğunu söyledi.

Bu imkanın Türkiye’de bulunmadığını, Avrupa’da ise birkaç yerde olduğunu belirten Çorumluoğlu, şöyle devam etti:

”Murat Dağı’nın hem kayak sporu hem de termal suyu birleştiren özelliğiyle ileride ön plana çıkacağına inanıyoruz. Çünkü bin 450 rakımda kendi cazibesiyle çıkan 40 derecelik sıcak suyumuz var. Dolayısıyla bu cazibenin daha da artacağını düşünüyoruz. Bu özelliğiyle dünyada ve Türkiye’de sayılı bir yer. Jeotermal bir çalışma da burada yürütülüyor. Bundan sonra bu alanın özel sektör için de çok cazip bir alan olmasını umuyoruz. Bütün yatırımcıları buraya davet ediyoruz. Burası ileride keşfedilecek, gelin bir an önce siz keşfedin ve buradaki yatırımlardan elde edilecek gelire önce siz sahip olun. Çevremizde yer alan Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar ve Manisa’daki bütün yatırımcılara bu çağrımızı yapıyoruz.”
Çorumluoğlu, dağın zirvesinden Sarıçiçek Yaylası’na kadar yeni pistler kurulması ve ziyaretçilerin önce kayak yapması, daha sonra kaplıcada termal sudan yararlandırılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

”Niye burası bir Davos olmasın?”

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu da Ege Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Murat Dağı’nın, bitki özellikleri, yaban hayatı, kayak imkanları ve termal su kaynaklarıyla eşsiz olduğunu bildirdi.

Ege Bölgesi’nde iklim anlamında çok fazla kayak imkanları sunulamadığına dikkati çeken Saraoğlu, şöyle konuştu:
”Murat Dağı’nda yılın 4 ayında, belki daha fazla bir süre için kayak imkanı sunulabilmektedir. Bu çerçevede Murat Dağı hem kaplıcaya gelip şifa bulabileceğiniz hem de hem de kayak yapabileceğiniz bir alandır. Bu iki özelliğin bir araya gelmesi, ciddi anlamda Murat Dağı Termal Turizm ve Kayak Merkezi’ni eşsiz bir noktaya taşımaktadır.

Kaynak: sabah

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*