Ordu Boztepe teleferikle çıkılıp uçarak inilen tek merkez

Ordu Boztepe teleferikle çıkılıp uçarak inilen tek merkez
Ordu, yılın her ayı yamaç paraşütü tutkunlarını ağırlıyor.
Ordu’da yamaç paraşütü tutkunları şehir merkezinden 500 metre yükseklikteki Boztepe’den yılın her ayında uçuş yaparak, mavi ile yeşilin keyfini çıkartıyor.

Ordu şehir merkezinden 500 metre yükseklikte olan ve her yıl Ordu’ya gelen binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Boztepe’den gerçekleştirilen yamaç paraşütü uçuşları, adrenalin tutkularının büyük ilgilisini çekiyor. Ordu’nun turizm merkezi olan Boztepe’ye, il dışından gelen yüzlerce yamaç paraşütçüsünün de vazgeçilmez merkezlerinden olurken, vatandaşlar da eğitmenler eşliğinde uçuşlar gerçekleştirebiliyor.
Yamaç Paraşütü Eğitmeni Barış Sağra, Ordu’yu uçuş yapılabilecek diğer illerden ayıran özelliğin başında yılın her ayında uçuş yapılabilmesi ve eşsiz güzellikte olan Ordu manzarası olduğunu söyledi. Sağra yaptığı konuşmada, Türkiye’de teleferikle çıkılıp, uçarak inilen tek merkezin Ordu’da olduğunu belirterek, ‘2000 yılından beri yamaç paraşütü sporu ile ilgileniyorum. Zaten Ordu Türkiye’deki ilk yamaç paraşütü noktalarından birisidir. Bu anlamda biz şanslıyız. Allah vergisi bir coğrafya var. Hopa’dan Trakya’ya kadar uçulabilecek en güzel manzaraya sahip bir yer Ordu. Biz de bunun keyfini çıkartmaya çalışıyoruz. İlgi çok fazla. Yamaç paraşütü doğası gereği popüler bir spor. Burada manzara çok güzel. Yeşil ile mavinin birleştiği enfes bir coğrafyada adrenalin yüksek bir spor bu nedenle ilgide çekiyor. Özellikle yurt dışından gelenler Ordu’yu tanımayanlar Ordu’da böyle bir aktivitenin yapıldığını görünce hem şaşırıyorlar hem mutlu oluyorlar. Ordu’nun diğer yamaç paraşütü yapılan yerlere göre bir avantajı var. Burada yılın 12 ayı uçuş yapabiliyoruz. Fethiye Babadağ çok güzel bir merkez ama sadece 6 ay yapılabiliyor. Ordu’nun avantajı bu sporu 12 ay boyunca yapıyor olabilmemiz. Ulaşımı çok kolay. Teleferikle 10 dakikada çıkıp, uçabiliyoruz. Türkiye’deki tek merkez, dünyada ikincidir’ dedi.

Hava Sporları Federasyonu Ordu İl Temsilcisi Hüseyin İlhan, her sporcuda olduğu gibi paraşüt sporunda da izleyicinin olmasının çok önemli bir ayrıntı olduğunun altını çizerek, ‘Türkiye’de böyle insanların yoğun olduğu bir nokta sadece burası vardır. Türkiye’de yamaç paraşütü tarihçesi açısından önemli bir nokta Boztepe. Biz burada küçük bir grubuz, bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Devam etsin istiyoruz. Burası yamaç paraşütü camiası için bir ütopya oldu. Herkes gelip burada uçmak istiyor. Mesafeler ve insanların işleri, tatil programları bu tip şeyleri belirliyor. Dakikalar içinde tepeye çıkıyorsunuz ve uçarak aşağıya iniyorsunuz. Hangi sporu yaparsanız yapın, izleyici sporudur. İzleyiciniz vardır. O sporu yapan kişi iyiyse egosu okşansın ister. Yani onu birileri baksın, görsün izlesin ister. Türkiye’nin hiçbir noktasında paraşütle atlarken size bakmaz, çünkü dağın başındasınızdır. Ama Boztepe öyle değil, burada her zaman insan olur, hafta sonları da çok kalabalık olur. Çevre illerde yaşayan paraşütçüler bunu çok seviyorlar. Buranın izleyici var. Bu çok önemli bir ayrıntıdır’ diye konuştu.

Kaynak : www.sabah.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*