Ordu Teleferik hattını kimseye kaptırmam arkadaş

Ordu Teleferik hattını kimseye kaptırmam arkadaş
Milletvekili Mustafa Hamarat’ın ‘teleferik bizim desteğimizle yapıldı’ açıklamasına cevap veren Başkan Seyit Torun, teleferiğin hükümetinin desteği ile yapıldığını iddia etmesi en hafif tabiri ile emek hırsızlığı ve Ordu insanının aklı ile dalga geçmektir.” dedi…

Şimdi de Hamarat ve Torun kapıştı. AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat’ın ‘teleferik bizim desteğimizle yapıldı’ açıklamasına Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun’dan cevap gecikmedi. Başkan Seyit Torun Teleferik projesinin hayata geçirilmesi ile ilgili bir Mustafa Hamarat’ın yaptığı açıklamaya basın açıklamasıyla cevap verdi.

AK Parti Ordu Milletvekili Sayın Mustafa Hamarat Ordunun en önemli projelerinden biri olan Teleferik Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Torun, “Milletvekilliği gibi önemli bir sorumluluğu yerine getiren bu arkadaşımızın tüm evreleri ve tüm yönleri kamuoyunda tartışılan ve bütün engellemelere rağmen gerçekleştirdiğimiz bu projeyi AKP hükümetinin desteği ile yapıldığını iddia etmesi en hafif tabiri ile emek hırsızlığı ve ordu insanının aklı ile dalga geçmektir. Bakanından Milletvekillerine, Belediye Meclis Üyeleri ve AKP İl başkanının geçmişte yapmış olduğu onca açıklamalar ve koruma kurulunun aldığı zorlama kararlara rağmen gerçekleşen ve umulandan fazla ilgi gören Teleferik Projesi hakkında Sayın Milletvekilinin söz söylemesini ve bu projeyi bizim desteğimizle yaptılar demesini kamuoyumuzun taktirine bırakıyorum.”

Açıklamasının devamında Torun, “AKP İl Başkanının bizleri ve kurumumuzu hedef alan açıklamaların ardından Milletvekilimizin yaptığı bu açıklama ileriye dönük siyasi hesapların açıkça dışa vurumudur. Aynı partinin İl Başkanı Belediyenin tasarrufunda olan hizmet binasını Ordu Belediyesi yapamaz derken, bir milletvekilinin yaklaşık iki yıl önce faaliyete gecen kentin en önemli projesi hakkında ‘biz destek verdik bu sayede yapıldı’ demesi gündemi saptırmak, gerçekleri söylememektir.

Ordu Belediyesinin yaptığı tüm icraatlar ve işbirliği içinde olduğu tüm kurum ve kuruluşlarla yaptığı anlaşmalar yasalar doğrultusunda yapılmakta ve her yönü ile denetime açık çalışmalardır. Amacı Belediyeler ve İl Özel İdarelerin finansman ihtiyacına cevap vermek, her türlü kalkınma ve yatırım bankacılığı işlevini yerine getirmek olan İller Bankasından Belediye Meclis Kararı ile aldığımız krediyi dile getirip, Ordu Belediyesi bu krediyi bizim sayemizde aldı demek abeste iştigaldir. Çünkü Ordu Belediyesinin şu anki yapısı ortaya koyduğu projeler için İller Bankasından olduğu gibi diğer özel bankalardan ya da kredi kuruluşlarından kredi alacak durumdadır.

Torun son olarak, “Ne Ordu Belediyesi nede diğer kamu kuruluşları kimsenin babasının malı yada herhangi bir siyasi partinin denetiminde değildir ve olmamalıdır. Görevi ne olursa olsun hiç kimsenin olmayan bir yetkisini varmış gibi göstermeye, kanunlar çerçevesinde çalışmalarını yürüten kurumları karşı karşıya getirecek açıklamalarda bulunmaya hakkı da yoktur yetkisi de yoktur.

Bizler ordu insanının bize verdiği büyük destekten aldığımız sorumluluk anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyor ve yasalar içinde kalarak halkımızın sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz.

Kaynak : www.orducu.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*