Orenburg teleferiği yine hizmete girdi

Orenburg teleferiği yine hizmete girdi
Orenburg kentinde Avrupa’dan Asya’ya giden teleferik yine hizmete girdi. Şimdiden Avrupa’dan Asya’ya yolculuk sadece iki dakikada yapılabilir.

Moskova’nın 1500 km doğusunda Ural Nehri kıyısında bulunan Orenburg kenti ülke dışında eşi olmıyan tüyden başörtülerinin üretildiği bir yer olarak bilinir. Bu başörtüleri güzelliği ve sıcak tutma özelliği ile ünlüdür. Ama Orenburg‘un başka özelliği de var – o aynı zaman iki kıtada, Asya ve Avrupa’da yer almaktadır.

Bilindiği gibi, Asya ile Avrupa arasındaki sınır Rusya ve Kazakistan topraklarındaki Doğu Avrupa Ovası ve Batı Sibirya Ovası arasında uzanan Ural bölgesinden geçer. Bu bölgenin temelini Ural Dağları sistemi oluşturmaktadır. Rus tarihçisi Vasiliy Tatisçev Ural’ı Asya ile Avrupa arasındaki bir sınır noktası olarak tanımlama fikrini ileri sürmüştü. Ondan önce sınırın Don, Volga, Kama ve Ob nehirlerinden geçtiği sanılırdı.

Ural Nehri üzerindeki yaya köprüsünde kıtalar arasındaki sınırın tarihi sembol niteliğini taşıyan iki sınır direği şeklindeki bir anıt yer almaktadır. Birinin üzerinde ‘Avrupa’, diğerinin üzerinde ise ‘Asya’ yazılıyor.

Bir kıtadan diğer kıtaya yaya olarak da geçilebilir – nehrin genişliği bu yerde 40 metreden biraz fazladır, ayrıca derin değil. Orenburg kentinin Asya yakasında yerel sakinlerin en çok sevdikleri tatil yerlerinden biri olan Ural Korusu bulunuyor.

2006 yılında buraya bir teleferik inşa edilmişti. Rusya’da en modern ve konforlu olanlarından biri bu teleferiğin uzunluğu 200 metreden biraz fazladır. Teleferik çelik halatlara asılı 8 kişilik iki kabinden oluşur. Biraz önce teleferik ortaya çıkan bazı teknik sorunlar nedeniyle tadilat çalışmaları için kapatılmıştı. Ama şu an yolcuları iki dakikada Avrupa’dan Asya’ya taşıyan Orenburg teleferiği yine faaliyet gösteriyor.

Kaynak : turkish.ruvr.ru

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*