Otunu rayla sütünü teleferikle taşıyor

Otunu rayla sütünü teleferikle taşıyor
Gümüşhane’de çiftçilikle uğraşan 62 yaşındaki Salih Nebioğlu, 20 büyükbaş hayvanı için samanlıktan ot taşırken zorlanınca raylı sistem, süt nakli için ise teleferik sistemi kurdu.
Köydeki mahallesinde beraberinde birkaç arkadaşı ile birlikte hayvancılıkla uğraşan Nebioğlu, artan hayvan sayısıyla birlikte artan süt üretimini de özel bir firmayla anlaşma yaparak çözüm üretti. Süt için mahalledeki arkadaşları ile birlikte soğuk hava tankı temin eden Nebioğlu, ahırdan uzak olan tanka sütleri ulaştırma için ise teleferik sistemi kurdu. İçi süt dolu tankları teleferiğe bağlayan Nebioğlu, süt taşırken zorlanmaktan da bu sayede kurtuldu.

Her iki sistemin de hem buton yardımı ile hem de kumanda ile çalıştığını ifade eden Nebioğlu, işleri yapmakta zorlanınca bu fikrin aklına geldiğini söyledi. Teknolojiden yararlanarak işlerini kolaylaştırdığını dile getiren Nebioğlu, “Samanlıktan ahıra ot getirmek için raylı sistem ve sütü taşımak içinde teleferik sistemi kurduk. İşlerimizi çok kolaylaştırdı. Her iki sistem toplamda 3-4 bin liraya mal oldu” dedi.

Yaptığı işi severek ve zevk alarak yaptığını belirten Nebioğlu, en büyük sıkıntılarının hayvanların yiyecekleri olduğunu söyledi. Nebioğlu, diğer illerde hükümetin sağladığı ot ve saman yardımlarının ulaşmasına rağmen Gümüşhane’ye gelmediğini kaydederek, “Bunun nedenini yetkililere sormak istiyorum. Samsun’a üç ay önce gelip dağıtılan saman ve ot Gümüşhane’ye neden gelmedi?” diye konuştu.

Kaynak: memurlar

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*