Palandöken kayak merkezi sezona hazırlanıyor

Palandöken kayak merkezi sezona hazırlanıyor :TÜRKİYE’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken Kayak Merkezi, önümüzdeki kış sezonuna hazırlanıyor.

Yeni sezon için Palandöken Dağı’nda Polat Renaissance ile Xanadu Snow White Oteli çam ağaçlarının arasından geçen ve gece kayağı için 3 yeni kayak pist yapıyor. Yaklaşık 4 milyon euroluk yatırımın yapıldığı ve hummalı çalışmaların sürdüğü Palandöken’de kayak sezonu suni kar sistemi ile Aralık’ın ilk haftası açılacak. 2011 yılında hizmete açılan ve iki yıldır Türkiye’nin ‘En İyi Spor Oteli’ ödülünü aldıklarını söyleyen Xanadu Snow White Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akça, “Geçen sezon Türkiye’de ilk kayak sezonunu açan otel olduk. Bu yıl da öyle olacak. Yaz sezonunda yeni pistler açarak kayak yapılacak pist uzunluğunu 10 kilometreye çıkardık. Pistlerin tamamında suni kar sistemi var. Ayrıca tubing dediğimiz yani şambrelle kayak için yeni bir pist yaptık. İki yıl önce açılan otelin iki yıldır Türkiye’nin en iyi spor oteli seçilmesi bizi gururlandırıyor. Hedefimiz bu ödülü 2014 yılında da almak” dedi.

KAYAK SEZONU NİSAN ORTASINA KADAR SÜRECEK

Deniz seviyesinden 3 bin 176 yükseklikteki Palandöken Dağı’nın 2 bin 400 metresinde 40 bin metreküp su tutacak gölet yaptırdıklarını vurgulayan Polat Renaissance Oteli Genel Müdürü Bora Kanber ise otele ait çam ağaçlarının arasından geçen 7 kilometrelik kayak pistini genişlettiklerini bildirdi. Suni kar yağdırma yöntemi ile kayak sezonunu 5 aya çıkardıklarını anlatan Bora Kanber, “Yurt içi ve dışı pazarına daha kaliteli hizmet vermek adına Palandöken’i inşaat alanına çevirdik. Göletin suyundan yararlanarak kayak pistlerine aralık ayı başlarından itibaren suni kar yağdıracağız. Böylelikle kayak sezonu Nisan ayı ortalarına kadar devam edecek. Ayrıca pistin yaklaşık 1 kilometrelik bölümünü ışıklandırarak konuklarımızın gece yarısına kadar kayak yapmasını sağlayacağız. Amacımız Palandöken’in kış turizmine katkıda bulunmak. Polat Renaissance, Palandöken’e yapılan ilk yatırımlardan biridir ” diye konuştu.

Rusya, Ukrayna, İran, Hollanda ve Almanya’nın yanı sıra Türkiye’nin dört bir tarafından gelen tatilcilerin bu yıl doya doya kayak yapacağını vurgulayan Dedeman Oteli Genel Müdürü Nuri Avşarer de “Palandöken’de slalom ve büyük slalom yarışmaları için 2’si tescilli en uzunu 12 kilometre olmak üzere 40’a yakın pist var. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na ev sahipliği yapan Palandöken’de tatil yapmak ayrıcalıktır” dedi.

Kaynak : haber.stargazete.com