Palandöken kayak merkezinde kayak coşkusu

Palandöken kayak merkezinde kayak coşkusu :Türkiye’de bu sene en erken kayak sezonunun açıldığı Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde hafta sonu tatilini de fırsat bilen kayak severler pistlere akın etti.

ERZURUM – Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden olan Palandöken’de 2 yıl önce hizmete giren beş yıldızlı Xanadu Snow White Otel, yeni sezonu gece kayağı ile açtı. Her yıl aralık ayının ilk haftasında sezonu başlatan Xanadu Snow White Otel, geçen hafta Kar yağışının ardından suni kar yağdıran sistem sayesinde 13 kilometre uzunluğundaki özel pistleri kayak yapmaya hazır hale getirdi. Gece kayağı ile sezona ‘merhaba’ diyen Xanadu Snow White Otel, Türkiye’nin dört bir tarafından Palandöken’e gelen misafirleri ağırladı. Bugün hafta sonu tatilini fırsat bilen turistler, kayak yapmanın tadını çıkardılar.

Xanadu Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca, Palandöken’i önemli bir marka haline getirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Güvenlik önlemlerinin eksiksiz alındığına dikkati çeken Akca, “Xanadu Snow White Otel, taşıdığı uluslararası güvenlik standartları ile Türkiye’nin FIS (Federation Internationale de Ski) onaylı tek özel kayak pistlerine sahiptir. Yapay kar sistemi sayesinde Türkiye’de kayak sezonunu ilk açan tesis olduk. Dağın zirvesindeki 30 bin metreküp kapasiteli göletten özel bir sistemle kar yapıyoruz. Bu sayede 13 kilometre uzunluğundaki pistlerin yüzde 80’inde kar var. Böylece kayak sezonunu 150 Güne kadar çıkarıyoruz. Geçen yıl Xanadu’ya gelen konuklardan yaklaşık 35 bini kayak yaptı. Biz Xanadu Snow White olarak Palandöken’i marka haline getirmeyi arzu ediyoruz. Bu sezon snow tubing (kar tüp), geliştirilen Penguin Çocuk Kulübü, yeni pistler hizmete girdi. Yeni sezonu en başarılı şekilde geçireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Kayak kursları da Palandöken’de start alırken, bugün kayak yapmanın keyfini yaşayan çocuklar, “Burası çok güzel. Kayak yapmak ta oldukça zevkli” dediler.