Palandöken Kayak Merkezine 100 bin ton suni kar

Palandöken Kayak Merkezine 100 bin ton suni kar

Snowboard Dünya Gençler Şampiyonası’na 1-11 Mart 2013 tarihleri arasında ev sahipliği yapacak Palandöken Kayak Merkezi’nde, yeterli kar olmadığı için 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde olduğu gibi suni önlemler alınmaya başlandı.

Pist yapımında zemine ot serilirken, suni kar yapımı için göle de tankerlerle su, bol karlı bölgelerden kamyonlarla kar taşınıyor.

Palandöken’de 19 ülkeden 200’e yakın sporcunun katılacağı Snowboard Dünya Gençler Şampiyonası’nda kullanılacak rampaları yapmak için 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde olduğu gibi suni önlemler alınıyor. Bunun için köylerden toplanan 25 ton ot, pistlere serildi. Ayrıca, suni kar yapımı için de İl Özel İdare Misafirhanesi’nin yanındaki gölede tankerlerle su ve bol karlı bölgelerden kamyonlarla kar taşınıyor.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, 1- 11 Mart 2013 tarihleri arasında yapılacak dünya şampiyonasından, kış oyunlarında olduğu gibi alınların akıyla çıkmak için olağanüstü çaba harcadıklarını bildirdi.

Çintımar, yaklaşık 100 bin ton suni kar taşınmaya başlandığını ifade ederek, “Özel İdare Misafirhanesi’nin yanındaki 20 bin metreküp su kapasitesine sahip göle de, suni kar yapma makinelerinin sürekli çalışması için Valilik tarafından kiralanan tankerlerle takviye yapıyoruz. Her biri 18 ton su alan 25 tanker, gün boyu gölede su takviyesinde bulunuyor. Erzurum’un değişik yerlerinden de 50 kamyonla Palandöken’e kar taşımaya devam ediyoruz” dedi

Kaynak : www.iha.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*