Palandöken ve Bayraktepede Kayak Keyfi

Doğu’daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandöken’de 100, Bayraktepe Kayak Merkezi’nde 115 santimetre olarak ölçüldü.

Yurt genelinde hava sıcaklıklarındaki artışa rağmen kar kalınlığı istenilen seviyede olan Palandöken’de, turistler kayak, snowboard yapmanın kızak kaymanın keyfini yaşıyor.

Dedeman Ski Logde ve Dedeman Ski Resord otellerinin Genel Müdürü Nuri Avşarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezonun çok yoğun geçtiğini belirterek, ısınan havaya rağmen özellikle yüksek kesimlerdeki pistlerde hala kayak yapıldığını söyledi.

Otellerindeki doluluk oranının yüzde 50 olduğunu anlatan Avşarer, “Sezona başta kötü başlamıştık ama sonra gayet iyi geçti. Artık sezonun sonuna doğru yaklaştık. Hala Türk misafirlerimizden talep alıyoruz” dedi.

-Bayraktepe Kayak Merkezi-

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe’de de turistler kayağın keyfini çıkarıyor. Kar kalınlığı 2’nci etap pistlerde 115 santimetre olarak ölçülen kayak merkezinde, misafirler sarıçam ormanlarıyla kaplı pistlerde güzel vakit geçirmeye çalışıyor.

Çamkar Otel Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Yıldırım, kayak sezonunun sonuna geldiklerini ifade ederek, artık doluluk oranlarının çok düştüğünü vurguladı.

Çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerin günübirlik kayak yaptığını kaydeden Yıldırım, “Bazı otellerde doluluk oranları yüzde 10’a kadar düştü. Baharın gelmesine rağmen kayakseverler burada güzel vakit geçiriyor. İki hafta sonra sezonu kapatmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: haberler

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*