Salda Kayak Merkezi Kış Sezonuna Hazırlandı

Salda Kayak Merkezi Kış Sezonuna Hazırlandı :Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, Eşeler Yaylası’nda bulunan Salda Kayak Merkezi ‘nde incelemelerde bulundu.

Salda Kayak Merkezi ‘ndeki kış mevsimi hazırlıklarını yerinde inceleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, kayak merkezi hakkında bilgi verdi. Merkezin 5 pistten oluştuğunu ve tüm alanların kar sporu için hazır durumda olduğunu belirten Sancar, şöyle konuştu: “Salda Kayak Merkezinin alt yapısı ve kayak donatıları kayakseverlerin beklentilerine cevap verecek şekilde tamamlandı. Tesis, Burdur’a toplam 77 kilometre mesafede olup, bu yolun 63 kilometresi asfalt, 14 kilometresi alt yapı ve genişlik olarak ulaşıma uygun stabilize yol niteliğindedir. Kayak tesisinin ulaşım sorunu bulunmamaktadır.”

Kayak alanının 2 bin 79 metre rakımda bulunan Tınaztepe’nin solunda 2 bin 54 metre zirvesinin kuzey yamaçlarından başlayıp, bin 910 metre rakımlı toplanma merkezinde sonlandığını belirten Sancar, “Arazi yapısı, arızasız bir yapıda olup, en alt ve en üst seviyeleri arasında yaklaşık 200 metrelik bir kot farkı ve yüzde 15 civarında bir eğim ile 1.000 ila 1.200 metre mesafedeki yamaç uzunluklarına sahiptir. Bu yapı kayağa yeni başlayanlar ve her derecede kayak yapanlar için çok uygun bir arazi yapısıdır. En uzunu 1.600 metre en kısası 950 metre olan toplam 5 pistten oluşan kayak merkezindeki teleski tesisinin hat uzunluğu 860 metredir. Tesiste, pisti kayak yapmaya uygun hale getirecek 2006 model bir adet snowtruck (kar ezme makinesi) bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

GÖL MANZARALI MERKEZ

Salda Kayak Merkezi’nin Türkiye’nin en temiz gölü olan Salda Gölü manzaralı olduğunu ve kayakseverlerin tesisten memnun kalacağını dile getiren Sancar şunları söyledi:

“Kayak tesislerinin yapıldığı alan, dünyanın en derin ve en temiz göllerinden biri olan turkuaz renkli Salda Gölü’ne hakim bir noktada olup manzara bir doğa harikası niteliğindedir. Aralık ayından Nisan ayı sonlarına kadar karla kaplı olan tepede 50 -100 santim civarında kar görmek mümkündür. Doğal bitki örtüsü ile kaplı tepenin arazi yapısı 30 santim kar yağışında bile kayak yapmaya uygun hale gelmektedir.İki kişilik askılı T tipi self servis teleski, kafeterya, içme suyu işleri 16.12.2011 tarihinde tamamlanarak 2012 yılı kış sezonuna yetiştirildi. Dünyanın en derin gölleri arasında yer alarak yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğramadan geçmedikleri Salda Gölü’nü hakim bir noktadan kucaklayan Salda Kayak Merkezi, ilimiz ve çevre illerden kış aylarında gelecek kayakseverleri ağırlayarak, ilimizi dünyaya tanıtmaya hazır durumdadır.