Şentepe teleferik hattı projesi ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak (Video)

Şentepe teleferik hattı projesi ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak :Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Şentepe hattındaki teleferiği seçime kadar bitireceklerini söyledi.

Şentepe’de oturan vatandaşların ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak teleferik projesinin toplu taşıma alanında Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Gökçek, katıldığı halk iftarında vatandaşlara seslendi. Gökçek, şunları söyledi: “Şentepe’ye yapacağımız teleferik 8 ay içinde bitmiş olacak inşallah. Teleferiğe bineceksiniz, gelip metrodan aktarma yapacaksınız, para vermeyeceksiniz yani 3,5 kilometrelik mesafeyi Şentepe’den teleferikle aşağı inmiş olacaksınız.”

Gökçek, Yenimahalle Belediyesi’nin teleferik inşaatını engellemek için elinden geleni yaptığını ifade ederek, “Allah’ın izniyle isteseler de istemeseler de Şentepe teleferiğini nasip olursa seçime kadar bitireceğiz inşallah.” dedi. Gökçek, metro ile senkronize çalışacak teleferik sisteminin bölgedeki trafiğin rahatlamasına yardımcı olacağı yollara ek yük bindirmeyeceğini, çevrenin daha yeşil olacağını ifade etti.

YOLCULUK 13,5 DAKİKA SÜRECEK

Yenimahalle ile Şentepe arasındaki toplu taşıma teleferik sisteminde gidiş-geliş saatte 4 bin 800 yolcunun taşınabilmesi için planlamalar yapıldı. Her biri 10 kişilik 106 kabinin aynı anda hareket edeceği teleferik sistemi 200 metre kot farkında, 3 bin 257 metre uzunluğunda olacak ve başlangıçtan varış noktasına 13,5 dakikada ulaşılacak.

Toplu taşımada teleferik kullanan belli başlı kentler arasında Hong Kong, Singapur, Koblenz (Almanya), Bolzano (İtalya), New York (ABD), Portland, Oregon (ABD), Karakas (Venezüella) ve Rio de Janerio’nun (Brezilya) geliyor.

AĞAÇLARIN SÖKÜLMESİNE TEPKİ

Öte yandan teleferik için ikinci istasyonun yapılacağı Yunus Emre kavşağındaki ağaçların gece yarısı polis eşliğinde sökülmesine çevre sakinleri tepki gösterdi. Dün gece kavşakta toplanan kalabalık, 40 yıllık olduklarını söyledikleri 30 kadar çam ağacının bulunduğu yerden kaldırılmasını eleştirdi ve durağın başka yere yapılmasını istedi.