Şentepe Teleferik hattında ilk harç döküldü

Şentepe Teleferik hattında ilk harç döküldü :Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalle Metro İstasyonu ile Şentepe arasındaki Teleferik Projesi’nin kazı ve temel atma çalışmalarının başladığını söyledi. Teleferik ekipmanı, yurtdışından 150 TIR’la Ankara’ya gelecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalle Metro İstasyonu ile Şentepe arasında yapımını gerçekleştireceği Teleferik Projesi’nde kazı ve temel atma çalışmalarının başladığını belirtti. Teleferiğin önümüzdeki yıl seçimlere kadar hizmete açılmasını hedeflediklerini ifade eden Gökçek, kabinler ve elektronik aksamın yurtdışında hazırlandığını dile getirdi. İstasyon inşaatları bittikten sonra yaklaşık 150 TIR’la gelecek teknik donanımın en kısa sürede monte edilmesini amaçladıklarını belirten Başkan Gökçek, şu bilgileri verdi:

TAŞIMA SİSTEMİ İÇİN 29 DİREK

“Yenimahalle trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak teleferik için heyecan içerisinde yoğun bir çalışma yürütüyoruz. 4 istasyonlu inşaat alanımızın 3’ünde kazı çalışmaları başladı. Birinci istasyonda 700, ikinci istasyonda bin, üçüncü istasyonda bin 800, dördüncü istasyonda bin metrekarelik inşaat sahamız var. İstasyonlarımız Avrupa’nın en kaliteli istasyonları olacak. 5,5 metre yükseklikteki istasyonların hepsinde asansör ve çift yönlü yürüyen merdiven bulunacak. Taşıma sistemi için 29 direk monte edilecek.”

DAHA ÇOK AVANTAJA SAHİP

Teleferik sistemi engelli, yaşlı, çocuk her kesim tarafından rahatlıkla kullanılabilecek. Ankara’da metro ile senkronize çalışacak olan sistem trafiğin rahatlamasına yardımcı olacak ve yollara ek yük bindirmeyecek.
Teleferik yapımı, yatırım maliyeti, teknik boyutları gibi pek çok nedenle ‘tramvay, hafif raylı ve metro’ sistemlerine göre daha çok avantaja sahip.”

EN GÜVENLİ TOPLU TAŞIM ARACI

Gökçek dünyada trafik kazaları ve uçak kazaları incelendiğinde en güvenli toplu taşıma aracı olarak da teleferiğin ön plana çıktığını savunarak “Teleferiği kullanan belli başlı kentler arasında Hong Kong, Singapur, Koblenz (Almanya), Bolzano (İtalya), New York (ABD), Portland, Oregon (ABD), Karakas (Venezüella) ve Rio de Janerio yer alıyor” dedi.

Kaynak : www.hurriyet.com.tr