Serdivan Belediye Başkanı Alemdar’ın Sapanca Gölü teleferik projesi açıklaması

Serdivan Belediye Başkanı Alemdar’ın Sapanca Gölü teleferik projesi açıklaması :Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Göl Park Projesi’ni Kırantepe ile birleştirmek istiyoruz. Bu proje ile amacımız sadece Serdivan değil, Sapanca Gölü’nün tamamını çevreleyecek bir proje olacak” dedi.

Göl Park’ta katıldığı canlı yayın pogramında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alemdar, Göl Park’tan üniversiteye, Kırantepe ve Serdivan’a teleferik bağlantısı kurmak istediklerini anlattı.

“İnsanlarımız buradan yaklaşık 2 -3 kilometre yukarıda, 320 rakımlı yerde kamp, kongre yapsınlar, eğitim alanları ve spor alanları olacak” diyen Alemdar, şöyle davemetti:

“Ancak burada konaklayan vatandaşımız ‘göl kenarında kahvaltı yapmak istiyorum’ dediğinde 2 dakikada teleferikle göl kenarına gelecek. Sapanca Gölü’nü kuzey ve güneyi ile yani bir başından diğer başına birleştirelim istiyoruz. Göle zarar vermeden bir teleferik bağlantısı ile önce Sapanca Dibektaş gitmek oradan Kartepe’yi de işin içerisine çekmek istiyoruz. Göl Park Projesi’ni Kırantepe ile birleştirmek istiyoruz. Bu proje ile amacımız sadece Serdivan değil, Sapanca Gölü’nün tamamını çevreleyecek bir proje olacak.

Alemdar, seçim vaatlerini tammaladıklarını dile getirerek, “Söz verdiğimiz ne varsa yaptık, bir tek köylü pazarı ile ilgili, köylü ile anlaşamadığımız bir nokta var. Yerini belirledik, çok güzel bir projemiz var. En kısa sürede ona da başlayacağız. Huzur içerisinde seçime hazırız” ifadesini kullandı.

Justinyen Köprüsü’nde ön çalışmaları başlattıklarını vurgulayan Alemdar, “Sanat tarihi hocamız ekibi ile çalışmaları başlatıyor. Turizm Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Büyükşehir ile planlamadaki konumunu belirledikten sonra hedefimiz Justinyen Köprüsü ile Sapanca Gölü’nü birleştirmek” diye konuştu.

Kaynak : beyazgazete.com