Snowboardcuların hedefi 2018

Snowboardcuların hedefi 2018 :Palandöken Kayak Merkezi’nde kampa giren Snowboard Türkiye Kayak Milli Takımında hedef, Avrupa’da düzenlenen uluslararası yarışlardan derece elde ederek, 2018 Olimpiyatlarına sporcu hazırlamak.

Snowboard Türkiye Kayak Milli Takımı antrenörlerinden Ahmet Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Palandöken’de başlayan sezonun ilk kampının başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Yıl içerisinde Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde düzenlenecek yarışlarda başarılı sonuçlar elde etmeyi hedeflediklerini belirten Uğurlu, şöyle konuştu:
“Snowboard Milli Takım kampımıza Erzurum’da başladık. Çok güzel bir ortamda geçen kampımızın başarılı geçeceğine inanıyorum. Kapı çalışmalarına henüz başlamadık ancak teknik çalışmalara ağırlık verdik. Sporcularımızın bir kısmı üniversiteler arası yarışlara katılmak üzere İtalya’da. Diğer sporcularımız burada kampa katılıyor. Kampta çok yetenekli 10 sporcumuz buluyor. Kampın amacı sezona sporcuları hazır hale getirmek. Hem yıl içerisinde ülkemizde düzenlenecek yarışlara hem Avrupa’da düzenlenecek diğer uluslararası yarışlara hazır hale gelmelerini sağlamak. Teknik ve taktik anlamında onları en iyi seviyeye getirmeyi amaçlıyoruz. Yaz mevkisinde Türkiye Kayak Federasyonumuzun düzenlediği kamp çok başarılı geçmişti. Bilindiği üzere snowboard kategorisinde ülkemizde yeni yeni sıçrama yapıyoruz. Biz Soçi Olimpiyatlarına yetişemeyiz belki ama hedefimiz 2018 Olimpiyatlarına şampiyon sporcu yetiştirmek.
Uğurlu, Türkiye’nin en başarılı ve yetenekli snowboardcularının kampa dahil edildiğini, sporculardan çok şey beklediklerini belirtti.

Hem federasyonun hem Gençlik ve Spor Bakanlığının uluslararası şampiyonalarda derece elde edecek sporcu yetiştirmek için çalışma yaptığını ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
“Türkiye’de snowboard yeni bir branş olduğu için olimpiyat düzeyinde puan toplamış değiliz. Bu nedenle hedefimiz 2018’e kadar puanlarımızı yükselterek sporcularımızın katılacakları yarışlara daha iyi hale gelmesini sağlamak ve onları olimpiyatlarda yarışacak seviyeye ulaştırmak. Bu konuda hem federasyonumuzun hem de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkılarıyla çocuklarımızın seviyelerini artırmaya yönelik çeşitli çalışmalar yürütülüyor. İnşallah 2018 Olimpiyatlarına başarılı ve ülkemize madalya kazandıracak snowboardçu göndereceğiz. Amacımız çocuklarımızı hem ruhsal hem fiziksel hem de teknik anlamda 2018’e hazırlamak. Kampa giren çekirdek kadrodan başarı bekliyoruz. Ekip çok sağlam ve daha iyi olacaklarına inanıyorum. Çekirdek kadromuzu federasyonumuzun yoğun incelemeleriyle belirlendi. Kampa dahil edilen çocuklarımız, Avrupa ve 2018 Olimpiyatları için hazırlanan çok elit sporculardır.