Tekmanlı hafız kızlar teleferik keyfi yaşadı

Tekmanlı hafız kızlar teleferik keyfi yaşadı
Erzurum’un Tekman ilçesinde kız Kur’an kursunda eğitim gören 150 öğrenci Palandöken kış turizm merkezini ziyaret etti. Kız öğrenciler hayatlarında ilk kez teleferiğe binmenin heyecanını yaşadı.

Tekman İlçe Müftülüğü’ne bağlı 10 Kur’an kursu’nda okuyan 150 kız öğrenci, öğretmenlerinin gözetiminde 7 günlük gezi ve eğitim kapsamında Erzurum il merkezine geldi. Palandöken dağındaki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait sosyal tesislerde kamp yapan kız öğrenciler, şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi. Programlarının ikinci gününde teleferiğe binen kız öğrenciler heyecanlı dakikalar yaşadı. Hayatlarında ilk kez teleferiğe binen öğrencilerden bazılarının korku ve heyecandan ağladıkları gözlendi. Öğretmenleri Ayşe Vadi’nin gözetiminde teleferiğe binen öğrencilerden Ayşe Bingöl,”Ben ve arkadaşlarım ilk kez teleferiğe bindik. Önceleri çok kortuk ve heyecanlandık. Çelik halatlar üzerinde ilerleyen teleferikle rüzgarlı bir havada dağa çıkmak çok heyecan vericiydi.” dedi.

Müftülük görevlisi Ayşe Vadi ise ilçedeki Kur’an kurslarında okuyan 300 öğrenciden 150’sini Erzurum il merkezine getirdiklerini ifade etti. İkinci grup 150 kız öğrencinin ise önümüzdeki hafta içerisinde il merkezine 7 günlük gezi ve eğitim amaçlı geleceğine işaret eden Vadi, “Köylerde yaşayıp, ilçe merkezinde yatılı Kur’an eğitimi alan öğrencilerimizin hem şehri tanıması, hem de moral ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla kampı düzenledik. Kampta il müftümüz öğrencilerimize konferans verdi, dini içerikli kitap okuma kampanyalarının yanı sıra tarihi, kültürel ve turistik mekanlara geziler düzenledik. Önümüzdeki yıllarda da bu gibi kamp programlarını uygulayacağız.” diye konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*