Teleferiğin Avrupa Ayağı Mecidiyeköye | İstanbul

Teleferiğin Avrupa Ayağı Mecidiyeköye

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, NTV’ye konuk oldu. Topbaş röportajda Çamlıca’ya yapılacak teleferik hattına ilişkin yeni bir bilgi verdi.

NTV’ye verdiği özel röportajda yeni projelerle ilgili bilgi veren İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, boğaz geçişi için yapılacak teleferiğin Avrupa ayağının Etiler değil Mecidiyeköy olacağını söyledi.

Hattın Avrupa ayağının Etiler yerine Mecidiyeköy’e yapılacağını ilk kez açıklayan Topbaş, sistemin saatte 6 bin kişiyi taşıyacağını dile getirdi.Başkan Kadir Topbaş Teleferik bizim başından beri düşündüğümüz şeydi. Çalışmalarda çok yüksek direkler, kalın direkler, kalın halatlar çıkıyordu büyük vagonlar konduğu içinde. Böyle bir yapı endişe verici olarak yansıyabilir bunun yerine daha ufak saatte 6 bin kişi taşıyabilecek bir sistem daha şık olabilir dedik. Yap işlet olarak devreye gireceğiz.

Önce Etiler’den düşünüyorduk, Altunizade’ye… Daha sonra bunu Mecidiyeköy’e, yani Ali Sami Yen’in ön bölümünde bize terkedilen yere taşıma kararı aldık. İlk kez burada söylüyorum. Buradan hem Büyük hem Küçük Çamlıca’ya çıkabilen ama Altunizade de metro ile hem de metrobüsle birleşecek bir ulaşım aksı da olacak. Çamlıca’da cami projesi için çalışmalar devam ediyor. Bu yıl içinde zannediyorum temeli atılır. Teleferik her iki Çamlıca’ya gidecek.

Kaynak : www.turktime.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*