Teleferiğin direkleri helikopterle dikilecek

Teleferiğin direkleri helikopterle dikilecek

İnşaat çalışmaları süren yeni teleferiğin gondollarını taşıyacak olan toplam 39 direk, doğayı tahrip etmemek için helikopter ile dikilecek.
Uludağ’a daha modern ve hızlı ulaşım sağlamak amacıyla yapımına başlayan yeni teleferik inşaatı tüm hızıyla sürerken, yüklenici firma Leitner, Sarıalan’a kadar olan ilk bölümü temmuz ayında, Oteller Bölgesi’ne kadar uzanacak projenin tamamını ise 29 Ekim’de bitirmeyi hedefliyor.

Teferrüç-Kadıyayla-Sarılan ve Oteller Bölgesi olmak üzere 3 hat ve 4 istasyondan oluşacak projenin direklerinin inşaat çalışmaları devam ederken, İtalya’dan temin edilen toplam 250 TIR dolusu elektronik ve mekanik malzeme de peyder pey gelmeye devam ediyor.

Şu ana kadar 30 TIR dolusu malzeme gelirken, mayıs ayının ortalarında ise Teleferik’in gondollarını taşıyacak olan toplam 39 direk doğayı tahrip etmemek için helikopter ile dikilecek.

İTALYA’DAN 184 GONDOL GELECEK…
Teleferik konusunda dünyanın sayılı firmalarından biri olan Leitner, Bursalıları 29 Ekim’e kadar modern bir teleferik sistemi ile tanıştırmayı hedefliyor. 9 kilometre ile dünyanın en uzun teleferik hattı olacak projenin 8’er kişilik 184 adet gondolunun ise; direklerin dikilmesinin ardından haziran ayında gelmesi planlanıyor.
Bu arada, korunarak müze yapılması planlanan eski teleferik binasının, 50 metre güneyine yapılacak olan yeni Teferrüç Teleferik İstasyon binasının, donanımı ve mimarisiyle, yakın çevresi ile uyumlu, Bursalıların gurur duyacağı bir yapı olması hedefleniyor.

Teferrüç istasyonu; yeni teleferik hattının, saatte bin 500 yolcu taşıma kapasitesini göz önünde tutarak ziyaretçilerin ferah, rahat sirkülasyon alanlarına sahip, kaliteli güneş ışığı alan, yalın ve sade bir iç mekanda, kolay şekilde kabinlere ulaşabileceği veya istasyondan çıkış yapabilecekleri bir bina olarak tasarlanıyor.

BİNADA HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ…

Zemin artı bir kattan oluşan binanın, zemin katında yolcuları karşılayan, kalabalık grupların rahatça sıraya girerken hava şartlarından etkilenmelerini engelleyecek, üzeri kapalı bir giriş avlusu içinde gişeler ve istasyon girişi planlandı.

Ayrıca zemin katta, hediyelik eşya satan dükkanlar ile istasyon yönetiminin bulunduğu ofisler, bekleme ve oturma alanı, wc, depo gibi mekanlar yer alacak.

Bekleme holünde ise, eski teleferik hattına ait materyallerin sergilenmesi planlanıyor.

Birinci kata yürüyen merdiven ve asansörle ulaşacak yolcular burada bulunan platformdan teleferiğe binecek. Bu katta ayrıca kafe ve teras da bulunacak. Anıtlar Kurulu’nun onayına sunulan projenin önümüzdeki günlerde onaylanması bekleniyor.

BURSALI MİMAR ÇİZİYOR…

Teleferiğin istasyon binalarını Londra’da çeşitli mimarlık ofislerinde de çalışan Bursalı mimar Yamaç Korfalı çiziyor.

Daha önce bireysel üretimleri Venedik ve Londra Mimarlık Bienalleri ile Royal Academy of Arts gibi enstitülerde sergilenen Kofralı, ’X. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri’nde onurlandırılarak, İngiltere’de ödüller aldı.

Londra’da gerçekleştirilen olimpiyat oyunlarının yüzme müsabakalarının yapıldığı Londra Olimpiyat Havuzu ’London Aquatics Centre’ projesinde de çalışan Yüksek Mimar Yamaç Korfalı, yeni teleferik projesi için hummalı bir çalışma sürdürüyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*