Teleferik Halatını Kesmeye Çalışan Uzman Çavuş Dereye Düştü

Teleferik Halatını Kesmeye Çalışan Uzman Çavuş Dereye Düştü
Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesine bağlı Gelişen köyüne bağlı Mordağ mezrasında Hacıbey Çayı üzerinde bulunan teleferiğin ipini kesmeye çalışan uzman çavuş dengesini kaybederek dereye düştü. Uzman çavuşun bulunması için arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, olay, sabah saatlerinde Derecik beldesine bağlı Gelişen köyü Mordağ mezrasında meydana geldi. Köylülerin tarım arazilerine ulaşabilmek için ve iddiaya göre bazen de Kuzey Irak tarafından getirdikleri kaçak malzeme Hacıbey çayı üzerinde geçirmeleri üzerine teleferiğin yanına giden ve ismi öğrenilemeyen uzman çavuş teleferiğin halatını kesmeye başladı. Halatın kopmasıyla birlikte uzman çavuşun dereye düştüğü belirtildi.

Uzman çavuşun bulunması için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve ilçedeki birçok birlik komutanlarının Hacıbey çayına giderek, köylülerle birlikte uzman çavuşu arama çalışmaları başlattıkları belirtildi. Gelişen köyü sakinleri ‘de uzman çavuşun teleferik halatını kopartmaya çalışırken dereye düştüğünü doğruladılar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*