Trabzona kayak merkezi ve teleferik yapımı için acil yatırımcı aranıyor

Trabzona kayak merkezi ve teleferik yapımı için acil yatırımcı aranıyor :Trabzon’da 2504 rakımlı Çakırgöl Yaylası’nda yapılması planlanan kayak merkezinin önümüzdeki yıl yolu tamamlanıyor fakat büyük bir eksik var; Teleferik de yapacak bir yatırımcı..

AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak Trabzon-Gümüşhane sınırında, Zigana Dağı silsilesinde yer alan 2504 rakımlı Çakırgöl Yaylası’nda yapılması planlanan kayak merkezinin yolunun tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Özak geçtiğimiz günlerde Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı ile yolda incelemelerde bulunduğunu belirterek, “Yolun yüzde 80’i bitti. Yol problemi önümüzdeki yıl sona ermiş olacak” dedi.
YAP-İŞLET-DEVRET MODELİYLE YAPILACAK

4 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a projeyi sunduklarını ifade eden Özak, “Kayak merkezinin yap işlet devret modeliyle yapılmasına talip olan vatandaş yolun yapılmasını ön talep olarak sunmuştu. İnşallah yol kısa zaman sonra bitecek. Yol tamamen bitince buraya çok büyük talep olacak. Merkezin ayrıca teleferiği, telesiyeji tek elden yapımı sürdürülürse çok daha iyi olacaktır. Onun çalışmasını da yapıyoruz. Proje çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. 5 yıl boyunca kayak yapma imkanını araştırdık. Gördük ki herşey müsait. Yol da ihale edileli 2 yıl oldu. 30 milyon TL’ya yakın para harcanıyor. Projeyi yakından takip ediyorum. İmar planları da tamamlandı. Şimdi projeye yatırımcı bulmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

TELEFERİK YAPIMINI ÜSTLENECEK
Eski Bakan Özak, “Çok büyük bir maliyet gerektirir. Orayı özel idare tarafından yapılmasını beklemek çok doğru değil. Özel sektör orayı yap işlet devret modeliyle rahatça yapabilir. Özel sektör burayı gerektiği gibi planlayabilir. Yatırım yapacak kişi büyük rakamlarla bunu yapacak. Teleferik telesiyej yapımını üstlenecek” şeklinde konuştu.

Kaynak : www.61saat.com