Tünektepe Teleferik ve Tünektepe Günübirlik Tesislerinin temeli atıldı (Foto Galeri)

Tünektepe Teleferik ve Tünektepe Günübirlik Tesislerinin temeli atıldı
Antalya İl Özel İdaresi tarafından yapılması planlanan Tünektepe Teleferik ve Tünektepe Günübirlik Tesisleri’nin temeli atıldı.

Bir yılda bitirilmesi planlanan projenin temel atma töreni Tünektepe’de gerçekleştirildi. Törende konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Karaçay, projenin bir yılda tamamlanmasını planladıklarını söyledi. Temel atma töreniyle birlikte bir hayalin gerçekleştiğini belirten Karaçay, projenin Tünektepe Teleferik ve Tünektepe Günübirlik Tesisleri’nden oluşacağını kaydetti.

Projelerin yaklaşık 13 milyon liraya mal olacağını belirten Karaçay, yatırımın 5 yılda kendisini amorti edeceğini söyledi. Teleferik sisteminin özelliklerini anlatan Karaçay, “Teleferik sistemi saatte bin 200 kişiye hizmet edecektir. Yatay uzunluğu bin 685 metre iniş ve çıkış istasyonları arasındaki kot farkı 604 metredir. Yolculuk 6-10 dakika arasında sürecek. Kabinler 8 kişilik olacak. Tünektepe Günübirlik Tesis alanında doğal teras, kafeterya, seyir terasları, dinlenme alanları ve yöresel ürünlerin satılacağı stantların bulunacak. Aynı zamanda çocuk oyun alanları da olacak.” dedi.

Açılış törenine katılan Vali Ahmet Altıparmak da Tünektepe Projesi’nin 1972’den beri hayal edildiğini söyledi. Bugün bir hayalin gerçekleştiğini belirten Vali Altıparmak, Tünektepe’nin Antalya’yı en güzel seyredecek yer olduğunu ifade etti. Altıparmak, turistlerinde Tünektepe’nin manzarasını çok sevdiğini söyledi. Proje kapsamında düzenlemelerin yapılacağını, Tünektepe’nin modern bir hal alacağını söyleyen Altıparmak, iki tane küçük helikopterlerin inip kalkış yapabileceği pist olacağını ifade etti.

Temel atma törenine Milli Savunma eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Karaçay ve diğer protokol üyeleri de katıldı.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla temel atma töreni yapıldı.

Kaynak : yurthaber.mynet.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*