Türkiye Her Sporun Yapılabilceği Bir Ülke

Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılan Snowboard Dünya Gençler Şampiyonası’nı izleyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, “Türkiye her spor dalında organizasyonun yapılacağı bir ülke” dedi.
Erzurum’da sona eren Swowboard Dünya Gençler Şampiyonası izlemek için Erzurum’a gelen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Palandöken Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yardımcısı Tekin, Türkiye’nin son dönemlerde büyük organizasyonlara başarı ile ev sahipliğini yaptığını belirterek, ülkemizin coğrafi konumu bakımından her türlü spor dallarında uluslar arası organizasyon yapılacak bir ülke olduğunu söyledi. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Vali Yardımcısı Özgür Aslan, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar gelen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, snowboard yarışları ile ilgili olarak Türkiye’de bu gibi etkinliklerin rutin hale geldiğini ifade etti.
ERZURUM 2011 İLE BİRLİKTE ÖNEMLİ BİR VİZYON ÜSTLENDİ
Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, 2011 UNIVERSIADE ile birlikte Erzurum’un kış ve buz sporlarında önemli bir vizyon üstlendiğini söyledi. Tekin, “Bu tür etkinlikler 15 yıl önce olsa spor bülteninde ana haberlerde verilirdi. 34 ülkeden gelen sporculara yaptığımız ev sahipliği ile Türkiye’nin misafirperverliğini gösterdik. Erzurum bu anlamda bu tür etkinlikler için en uygun şehir. Çünkü, Erzurum hoşgörüsü, barışçıl temaları ile tarihe mal olmuş bir şehir. Buradaki 400 sporcu ülkesine gittiğinde bahsedecek ve bu sayı çığ gibi büyüyecek ve sporun başkenti olacağız. Bu tür şampiyonluklar 2011 Kış Oyunları için Palandöken’e yaptırdığımız tesislerin uzun vadade kullanılmasını sağlayacak ve buraların atıl durumda kalmadığını dünyaya göstermiş olacağız. Bu şampiyonada Erzurumlular üstüne düşeni yapmıştır. Yabancı misafirlerimiz umarım ‘tadı damağımızda kaldı diye düşünür’ bir daha buraya gelirler. Büyük bir organizyonu kazasız belasız atlattığımız için ben çok mutluyum. 2020 yaz oyunlarının İstanbul’da yapılması için ciddi bir çalışma içindeyiz. Bu etkinlik çalışmamıza katkı sağlayacak” diye konuştu. Bakan Yardımcısı Tekin, medyanın futbol dışında diğer spor organizasyonlarına daha fazla yer ayırması ile birlikte, Türkiye’nin futbol dışındaki spor branşlarında da önemli patlama ve başarı yakalayacağına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*