Türkiyede kayak turizminin lideri Uludağda rezervasyonlar başladı

Türkiyede kayak turizminin lideri Uludağda rezervasyonlar başladı :Türkiye’de kayak turizminin lideri olan Uludağ’da yılın ilk rezervasyonları başladı. Büyük şehirlerdeki kar yağışlarından sonra, kayak sevdalıları Uludağ’daki otelleri arayarak hafta sonu için yerlerini ayırtıyor.

5 bin yatak kapasitesine sahip Uludağ’da kar kalınlığı 65 santimetreye ulaştı. Halen Uludağ’da kar yağışı yoğun bir şekilde devam ediyor. Meteoroloji yetkilileri, perşembe ve cuma günü Bursa ve Uludağ’da havanın açık ve Güneşli olacağını, kayak sevdalılarının bu fırsatı değerlendirebileceklerini söyledi. Cumartesi, pazar ve pazartesi günü de Uludağ’da kar yağışının devam edeceğini belirten yetkililer, şehrin stresinden kurtulmak isteyenleri kayağa bekliyor. Uludağ’da iki kişilik oda ücretleri ise 200 ila 600 lira arasında değişiyor.

Bugünden itibaren Uludağ yolunda zincir takma ekipleri de çalışmaya başladı. Uludağ’a çıkışlarda zincir takma mecburiyeti bulunuyor. Tophane’deki taksi ve minibüs yazıhaneleri ise yolda risk almak istemeyen sürücülere vale hizmeti veriyor. Birçok kişi yoldaki sis ve kaygan zemin risklerini almamak için aracını Bursa’da bırakıp Uludağ’a çıkıyor.

Uludağ’a Rusya ve Ukrayna’dan da gelecek misafirler için ocak ayında rezervasyonlar yapılıyor. Özellikle Bursa ile ticaret yapan yabancılar şehre geldiklerinde Uludağ’daki kayak tesislerinde tatil yapmayı ihmal etmiyor. Uludağ karayolunda hizmet alımı özel sektörden yapılmasına rağmen, kış aylarında kar temizleme çalışmalarında bir aksama olmaması için Karayollarının eski ekipleri de hizmet vermeye devam edecek.

Bu arada Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yeni teleferik tesisi ile işletme hakkını alan İtalyan Lietner firması da Sarıalan’daki bina ve depolama tesisi inşaatında son aşamaya geldi. Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Bursa 2. Bölge Müdürlüğüne bağlı Uludağ Milli Parklar Müdürlüğünün birçok bürokratik engellemesi ve bazı sözde çevre derneklerinin davaları ile sürecin uzamasına rağmen, yılbaşından önce Sarılan’a kadar yeni teleferik kabinleri ile yolcu taşınması planlanıyor.

Aydın Yıldız Oteli’nin Müdiresi Birgül Çevikbaş, rezervasyonların cuma gününden itibaren başlayacağını, hafta sonu ilk ziyaretçileri ağırlayacaklarını söyledi. Çevikbaş, misafirlerin zirvenin her yerini keşfedebileceğini ifade etti.