Ukome trafiği teleferik ve Troleybüs ile çözecekmiş! | Kocaeli

Ukome, trafiği teleferik ve Troleybüs ile çözecekmiş!

Büyükşehir Belediyesi alt yapıdan arıtma tesislerine, Körfez temizliğinden köprülü kavşaklara, çevre ve sahil düzenlemelerinden yeşillendirmeye kadar inkar edilmeyecek çok önemli projeleri tamamlayarak hizmete açtı.

Ama ulaşımda verilen sözler tutulmadı, kent içi trafik sorunu çözülmedi, toplumun öncelikli istekleri sürekli ertelendi.

Kocaeli’ni çağdaş, modern, model bir kent yapacak “marka ve prestij projeler”den ya vazgeçildi ya da unutuldu.

Oysaki, Başkan Karaosmanoğlu, 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesi “5 Yıl Sonra Bugün” sloganıyla seçim beyannamesini açıklarken, “29 Mart 2009 itibariyle 5 yılı tamamlamış olacağız. Hedefimiz, ikinci etapta devam eden yatırımlarımızı tamamlamak, dönüştürücü dev projelere girmek. Desteğinizle daha büyük adımlar atacağız, büyük mesafeler kat edeceğiz” demişti.

İzmit seçmeni Karaosmanoğlu’na inanmış, Başkanlığı kıl payı da olsa AK Parti’ye teslim etmişti.

Geride bıraktığımız 4 yılda Başkan Karaosmanoğlu, vatandaşa verdiği sözleri tutmadı, sergilediği düşük performansla hayal kırıklığı yaşatarak vaat ettiği marka projelerin hiç birini hayata geçiremedi,

İŞTE UNUTULAN DEV PROJELER

Başkan Karaosmanoğlu’nun 29 Mart 2009 Seçim Beyannamesinde, “Tasarlandı, hazırlandı, planlandı, hayata geçmeye hazır projelerimiz” dediği ”monoray” Yarımca -Derince, İzmit M.Ali Paşa- Yahya Kaptan-Çayır köy güzergahında 24 kilometrelik hat kurulacaktı ama kurulmadı.

“Raybüs” ile Gebze -Maşukiye arasında şehir içi ulaşımın daha hızlı ve konforlu olacağı söylendi, olmadı.

20 bin araçlık kapalı ve açık otoparkın araç sahiplerinin hizmetine açılacağı sözü verildi ama bırakın yapmayı “Kapalı Otopark”ın temeli bile atılmadı.

İçinde, bin 500 kişilik kongre ve tiyatro salonu, bin kişilik 360 derece dönebilen restoran ve seyir kulesi, 600 kişilik seminer salonu, sanat galerisi, özel toplantı odalarından oluşacak “Kristal Kongre Merkezi” sözü verildi ama unutuldu.

Şehirlerin simgesi, kalbi, zenginliği “Kent Meydanı” projesi rafa kaldırıldı.

Olimpiyatlara ev sahipliği yapacak, dünya sporcularını ağırlayacak “Spor Sahaları” yapmayı da beceremedi.

Sekapark’ın 2. etabında özgürlük meydanı, bilim merkezi, kağıt müzesi, fotoğraf müzesi, matbaa müzesi, teknoloji üssü, elektronik ve klasik kütüphane sözünden sadece “Bilim Merkezi” ihalesi yapılabildi.

BAŞKANIN TELEFERİK ISRARI(!)

Monoray, Raybüs, Kongre Merkezi, Kent Meydanı, Katlı Otopark, Müzeler gibi projelerden vazgeçen Başkan Karaosmanoğlu, “Teleferik Projesi”nde kararlı.

Sekapark-Topçular-Umuttepe arasında kurulacağı açıklanan, daha sonra Sekapark- Orhan Cami olarak projelendirilen, bugünlerde Perşembe Pazarı-Cedit Erenler arasına kurulması düşünülen “teleferik”, alternatif ulaşım olarak kent içi trafiği rahatlatacakmış!

Teleferikler şehri olarak bilinen Rio De Jenerio da bile teleferik, kent içi trafiği rahatlatmak için alternatif ulaşım aracı olarak kullanılmazken Karaosmanoğlu, toplu taşım araç güzergahları üstünde teleferik hattı kurmak için direniyor.

Teleferiği Kocaeli ’nin olmazsa olmazı gören ve kent içi trafiği rahatlatacağına(!) inanan sevgili başkan Karaosmanoğlu, bu inadından vazgeçip, teleferik hobisini dünyanın her tarafında olduğu gibi Kış Sporları Merkezi’nin bulunduğu Kartepe’ye yaparak yerine getirebilir.

Yok, “Teleferik için en uygun güzergah, Perşembe Pazarı- Cedit Erenler arası” diyorsa ve halka inanıyorsa vatandaşa, “Teleferik, Perşembe Pazarı- Cedit Erenler arasına mı kurulsun yoksa Kartepe Kış Sporları Merkezi’ne mi?” sorusunu soralım.

Teleferiği, vatandaşın vereceği cevap doğrultusunda Kartepe ya da Perşembe Pazarına yapmaya var mısınız?

TROLEYBÜS, TRAFİĞİ RAHATLATACAKMIŞ!

Başkan Karaosmanoğlu’nun, İzmit şehir içi trafik sıkışıklığının troleybüs ile çözüleceği haber ini okuyunca inanamadım.

Sevgili Ömer Polat’a sordum, “Hocam, Başkan Bey böyle bir açıklama yaptı ama kesin değil, araştırılıyor” dedi.

Dünya’da ilk kez 1882’de Berlin banliyösünde kurulan troleybüs, Ankara’ya 1947’de, İzmir’e 1954’te, İstanbul’a 1960’ta geldi ve 1970’li yıllarda kaldırıldı.

Dünyada, İstanbul, Ankara ve İzmir’de yavaş gittiği, trafiği aksattığı gerekçesiyle kaldırılan troleybüs 2013 yılında İzmit ’te çalıştırılacakmış!

Troleybüs fikrinin kime ait olduğunu, devlet sırrı gibi saklanan ve kamuoyuna açıklanamayan “Ulaşım Master Planı”nda yazıp yazmadığını bilmiyorum.

Günde yaklaşık 60 bin yolcunun taşındığı Umuttepe’ye gidenleri ikinci sınıf vatandaş görüp yolcuların balık istifi taşınmasına seyirci kalan Büyükşehir Belediye si UKOME’nin, Yahya Kaptan’da oturanların daha konforlu araçlarda seyahat etmesi için gündeme getirdiği troleybüs fikri cahilliğin daniskası.

Üniversite öğrencisi olduğum 1960’lı yıllarda “boynuzlu” dediğimiz troleybüsün, Sekapark’tan Yahya Kaptan’a giderken tarihi çınarların arasında nasıl çalıştırılacağı ise ayrı bir konu.

İzmit kent içi trafik sorununu Monoray, Raybüs, tramvay, metrobüs, troleybüs ile çözeceğini söyleyip beceremeyen Başkan Karaosmanoğlu ve ekibi seçime kadar İzmit kent içi trafik sorununu çözemezse 29 Mart 2014’te bedel öder.

İzmit , Belediye Başkanlığını göz göre göre, bağıra bağıra CHP’ye kaptırır.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bile İzmit kent içi trafiği rahatlatmayan, İzmit seçmeniyle adeta dalga geçen AK Parti’yi kurtaramaz.

CHP kimi aday gösterirse göstersin, hazırlayacağı, kamuoyunu ikna edeceği “Kent içi trafik ve ulaşım” projesiyle 2004 ve 2009’da AK Parti’ye kaptırdığı İzmit Belediye Başkanlığını alır ve CHP Bayrağını 10 yıl sonra Belsa’ya diker.

Benden söylemesi ve hatırlatması.

Kaynak : www.belirtiyorum.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*