Uludağ ‘da paraya değil yetkiye ihtiyaç var | Uludağ Kayak Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Kayak Merkezi ´ndeki yatırımlarının büyükşehir eliyle yapılması için attıkları adımların prosedür ve engellemelere takıldığını vurguladı.

Altepe, “Planlar durdurulduğu için 10 aydır hiçbir şey yapılamadı. Yeniden planlar oluşturuldu. Bakanlığa Uludağ´la ilgili gerekli başvurularımızı yaptık ama geçen yılı kaybettik.” dedi.

AS TV´de yayınlanan programa katılan Başkan Altepe, Uludağ´ın hizmet ve yatırımların üretilmesi anlamında Büyükşehir Belediyesi´ne bağlanması gerektiğini söyledi. Altının değerini sarrafın bileceğini, Uludağ´ın değerini de kendilerinin bildiğini kaydeden Başkan Altepe, “Uludağ gerçekten kapasitesi olan bir yer. Yılda 11,5 metre kar alabilen, 30´un üzerinde tesise sahip olan bir yer. Bugün Türkiye´deki kayak merkezlerini toplasanız, imkanlar açısından bir Uludağ etmiyor. En doğru yönetim, yerinden yönetimdir. Onun için işe talip olduk ve buradaki yatırımları gerçekleştirmek için yola çıktık. Bursa´yla entegre olarak Uludağ´ın potansiyeli istenilen seviyelere gelebilir. Buraya 1 yatırır 10 alırsınız. Erzurum´a yapılan 700 milyon TL´lik yatırımın onda biri Uludağ´a yapılsa, inanın Bursa da Türkiye de bundan çok büyük kazançlar sağlar” diye konuştu.

Uludağ´daki alt ve üst yapı yatırımlarının büyükşehir eliyle yapılması noktasında attıkları adımlarda hem prosedürlere takıldıklarını hem de bazı sivil toplum örgütlerinin engellemeleriyle karşılaştıklarını belirten Başkan Altepe, planlar durdurulduğu için 10 aydır hiçbir şey yapılamadığını ifade etti. Karşılaşılan engellerin ardından yeniden planlar oluşturulduğunu ve revize edilen çalışmaların onaylandığını söyleyen Başkan Altepe şunları kaydetti: “Bakanlığa Uludağ´la ilgili gerekli başvurularımızı yaptık ama geçen yılı kaybettik. Oysa Uludağ´a otopark gibi, günübirlik gelenler için alt yapı oluşturulması gibi acil yapılması gereken yatırımlar var. Eğer engellemelerle karşılaşmasaydık, yetki tamamıyla bize verilseydi, olayı takip eder ve çok kısa sürede sonuçlandırırdık. Şimdi iş önümüzdeki yaz ve kış aylarına kaldı. İnşallah ciddi bir engellemeyle karşılaşmadan sonuca ulaşacağız.”

Uludağ´la ilgili yetkilerin Büyükşehir Belediyesi´ne devredilmesi olayının ´işe bütünüyle sahip çıkmak´ amacını taşıdığını vurgulayan Başkan Altepe, “Uludağ sonuçta Bursa’nın bir mahallesi konumunda Büyükşehir’e bağlanırsa, nasıl merkezdeki mahallelerin tüm eksikliklerini gideriyorsak, Uludağ’da da ihtiyaç duyulan tüm hizmetler ivedilikle yapılacak. Uludağ’ın ihtiyaç duyduğu yatırımların yapılması noktasında Büyükşehir Belediyesi gerçekten büyük bir imkan. Hem kendi bütçemiz hem de sahip olduğumuz şirketler vasıtasıyla istediğimiz hizmet ve yatırımları üretebiliyoruz. Devletin böyle bir imkanı yok. Merkezi idare tarafından burada yapılması gereken, plan yapıp yetkiyi devretmek ve denetlemek. Eğer bunlar yapılsaydı, belki de tüm çalışmalar şimdiye kadar bitecekti. Çünkü bizim Büyükşehir Belediyesi olarak, burayı kısa sürede düzenleme imkanımız var. Kayak alanları yapılandırılarak, yeni kayak alanları oluşturularak ve alt yapı bütünüyle tesis edilerek buranın en iyi şekilde işlemesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi olarak engellerle karşılaşmalarına rağmen durmadıklarını, alt yapıyla ilgili çalışmalara başladıklarını ve hızla yol aldıklarını anlatan Başkan Altepe, 8-10 yıl sonrasına planlanan uluslararası etkinlikleri almak için kent olarak şimdiden başvuruda bulunduklarını ifade etti. Esnaf bir ailenin çocuğu olarak Bursa´ya gelen ilave bin turistin şehre katkılarının ne olduğunu çok iyi bildiğini, Uludağ´a çekilen uluslararası etkinliklerin katkılarını hayal bile edemediğini ifade eden Başkan Altepe, “Uludağ´ı geleceğe iyi hazırlarsak, sadece kış değil yaz etkinlikleri için de planlarsak, uluslararası birçok organizasyonu buraya çekerek şehrimize çok ciddi katkılar sağlayabiliriz. Çünkü burada yapılacak bir iki düzenleme, tüm dünyanın ilgisini çekmek için yeter de artar bile. 7 krater gölü, 100´ün üzerinde manastırı, yaylaları, vadileri ve şelaleleriyle turizme kazandırabileceğimiz onlarca noktaya sahip. O kadar güzel manzaralar var ki, başka yerde bulmak mümkün değil. Üstelik Bursa gibi nitelikli bir şehrin hemen yanı başında. Çok hoş ve ilginç organizasyonlar yapılabilir burada. Oluk oluk insanın gelmemesi, ekonomiye katkı sağlanmaması için hiçbir neden yok.” şeklinde konuştu.

Kaynak : Haber 7

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*