Uludağ Teleferiğin Teferrüç İstasyonu baştan aşağı değişiyor (Foto Galeri)

Uludağ Teleferiğin Teferrüç İstasyonu baştan aşağı değişiyor :Teleferik baştan aşağı değişiyor. Teferrüç İstasyonu’nun bulunduğu alanda teleferik istasyonu, süpermarket, alışveriş merkezi, 50 oda kapasiteli otel, toplantı odaları ve kapalı otoparktan oluşan dev kompleks yapılıyor. Sessiz sedasız yürütülen projeye çoktan onay geldi.

Uludağ’ın yeniden cazibe merkezi haline getirilmesi için işe modern teleferik kurma çalışmaları ile başlayan Büyükşehir Belediyesi, mevcut teleferik hattını yenilerken, teleferiğin merkez binasının bulunduğu alanda dev bir kompleks yapmak için kolları sıvadı. Teleferik projesiyle birlikte ağaç kesilmesiyle ilgili yaşanan tartışmalar yerini, sessiz sedasız yürütülen yeni bir projeye bıraktı. Çalışma mahalle sakinlerinde tedirginlik yarattı.

OTEL, SÜPERMARKET, ALIŞVERİŞ MERKEZİ…

Projeye göre Teleferik baştan aşağı değişiyor. Mevcut teleferik binasının bulunduğu alan başta olmak üzere 53 bin metrekarelik bir alanda planlanan projenin başlangıç yeriyse Piremir Mahallesi…Teferrüç İstasyonu’nun bulunduğu alanda teleferik istasyonu, istasyon üniteleri, sergi salonu, süpermarket, alışveriş merkezi, 50 oda kapasiteli otel, toplantı odaları, kapalı otopark yapılacak.

ENGEL KALKTI!

Planda yeni teleferik binasının alanı sağlı sollu rekreasyon alanı olarak yer alıyor. Sit derecesinin yükseltilmesi ve alana dokunulmamasını sağlayacak kurum olan; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise sessiz sedasız yürütülen plana çoktan onay verdi. Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, mahalle muhtarlığından alınan görüşler de olumlu olunca projenin önündeki engel kalktı.

BİNA 6 KAT YAPILACAK

Bodrum kat 2.162 m2 kapalı otopark
Bodrum kat 2. 986 m2 kapalı otopark ve süpermarket
bodrum kat 2.785 m2 kapalı otopark ve süpermarket
Zemin kat. 4.215 m2 müzer, sergi ve mağaza
1. kat 4. 620 m2 sağlık merkezi, yeme-içme ve mağaza
2. kat 3.618 m2 otel girişi, lobi, restoran, mağaza, kabin parkı ve teknik odalar
3. kat 2.557 m2 teleferik bilet satış ve girişi, toplantı odaları, seminer salonu
4. kat 1.970 m2 teleferik platformu ve otel odaları
5 ve 6. kat 1.940 m2 otel odaları
toplamda ise 27. 853 m2 kapalı alan olacak.

ÇAY BAHÇESİ UĞRUNA AĞAÇ KESİLECEK

Bununla birlikte inşaattan bağımsız olarak teleferiğin sağ tarafında bulunan çamlık alanda ise bin metrekare üzerine çay bahçesi kurulması için onay verildi. Çalışmalarla birlikte bu çay bahçesinin yeriyle ilgili yeni bir proje yapılacağı tartışılırken, bu proje için de yine ağaçların hedef olduğu ifade ediliyor. Mahalle sakinlerinin en büyük korkusu ağaçların tamamen kesilecek olması… Teleferik Dayanışması sözcülerinden Zülfikar Taraf ve platform üyeleri, ağaçların kesilmemesi için çalışmalara başladı. Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık ile görüşen platform üyeleri, projeyle ilgili bilgi aldı.

Kaynak :www.bursadabugun.com