Uludağ Teleferik yılbaşında yolcu taşımaya başlıyor

Uludağ Teleferik yılbaşında yolcu taşımaya başlıyor :Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kasım ayı meclis toplantısında Bursa’nın simgesi teleferiğin, yıl başında hizmete başlayacağını müjdeledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kasım ayı meclis toplantısı tarihi binada yapıldı. Aylık değerlendirmede bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşımla ilgili olarak Teleferiğin yıl başından itibaren yolcu taşımaya başlayacağını açıkladı. Başkan Altepe, 19 saniyede bir 8 kişinin Uludağ’a çıkabileceğini belirtti.

Başkan Altepe, toplantıda, şehir içi tramvay hatlarında oluşan parklanma meselesinden de bahsetti. Şu anda tramvay hatlarının gidiş istikametinin hizmette olduğunu, ilerleyen günlerde geliş istikametlerinin de devreye alınacağını açıklayan Başkan Altepe sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mesela şu anda Altıparmak hattında sadece çıkış var. Yarın iniş de olacak. Dolayısıyla parklanma imkanı bulunmayacak. Aynı durum, mevcut İncirli hattı ve diğer hatlar için de geçerli olacak. Bunun yerine uygun yerlere otoparklar inşa ederek, parklanma meselesini kökten halletmiş olacağız”.