Uludağ Teleferikte Sarıalan Çalışmaları Bu Yaz Başlayacak

Uludağ Teleferikte Sarıalan Çalışmaları Bu Yaz Başlayacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uludağ’daki tesislerin yıkılarak yeniden yapılması konusunda kararlı olduklarını söyledi. Bu yaz başlatacakları çalışmalar ile Sarıalan’a 2 katlı muhteşem tesisler yapacaklarını belirten Bakan Eroğlu, 2. Bölge için yargıya yapılan itirazların da reddedildiğini, orada da çalışmak için mani kalmadığını dile getirdi. Eroğlu, 1. Bölge için yargıya yapılan itirazın hala sonuçlanmadığını vurguladı.

Bakan Eroğlu, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaretinde basın açıklamasında bulundu. Uludağ ve Bursa ile ilgili önemli yatırım müjdeleri açıklayan Eroğlu, hükümetin geçen yıl Bursa’ya yaklaşık 7 milyon TL yatırım yaptığını aktardı. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın ise en çok yatırım yapan bakanlıklar arasında ikinci sırada yer aldığının altını çizen Eroğlu, birinciliği yakalamak için çalıştıklarını ifade etti.

“BURSA’DA ÇINAR SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ”

Bütün bakanlıkların Bursa’ya hizmet için yarıştığını dile getiren Eroğlu, şunları söyledi: “Biz Türkiye’de bin günde bin gölet yapalım diye karar aldık. Bu proje 1 Ocak 2012 saat 08.59’da başladı. Bursa gerçekten çok önemli. Su getirdiğiniz zaman zirai gelir 14 kata kadar artıyor. Bu da çiftinin cebine giriyor. Bizim 35 tane sulama gölet talebi var. Tamamen modern olacak. Bunların bir kısmı inşaat halinde, bir kısmı proje safhasında.

Orman teşkilatının şu ana kadar 705 dekar alanda 42 milyon fidanı toprakla buluşturduğuna işaret eden Eroğlu, “Bunun dışında 100 bin kestane fidan dikimi gerçekleştiriliyor, bunun yanında çınar seferberliği yapalım dedik. Çınar Bursa’ya yakışır. Talimat verdim.” diye konuştu.

“ULUDAĞ’I DÖNÜŞÜME TABİ TUTMAK İSTİYORUZ”

Bakan Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Davos’ yapılması talimatı verdiği Uludağ için ise çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Büyükşehir ve Valilik ile çalıştıklarının altını çizen Eroğlu, şöyle konuştu: “Uludağ’ı Büyükşehir ile en güzel şekilde yapmak istiyoruz. Nitekim teleferik yapılıyor. Altyapısını Büyükşehir Belediyemize verdik. Şimdi otoparklar ve kongre merkezleri var. Onu da konuşacağız. Burada biz bakanlık olarak Büyükşehirle, Valiliğimizle birlikte çalışıyoruz. Esasen Uludağ’ı dönüşüme tabi tutmak istiyoruz. Bu mevzuda bütün kurumların katılımıyla örnek bir imar planı hazırladık. Her nasılsa hazırladığımız planlar bir itirazla bekletiliyor, süre kaybı oluyor. Çok güzel oteller, muhteşem oteller inşa edilecek. Biz kendi kurumumuza ait binaları bile yıktık.”

“MAALESEF BAZI PLANLARIMIZ YARGIYA TAKILDI”

Burayı, dünya turizmine, kongre turizmine, sağlık ve kış turizmine açmak istediklerini belirten Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Oradaki imkanları yeterli görmüyoruz. Maalesef bazı planlarımız yargıya takıldı bekliyor. Buradan yargı mensuplarına da seslenmek istiyorum, efenim biz zamanla yarışıyoruz. Vaktimiz çok kıymetli. Bunlar bir an önce neticelenirse bizde her şey hazır.”

“BU YAZ MUHTEŞEM BİR SARIALAN YAPACAĞIZ”

Sarıalan’la ilgili çalışmalar yapıldığını vurgulayan Eroğlu, hazırlanan plan hakkında şu bilgileri verdi: “Buraya muhteşem bir takım tabiatla uyumlu tesisler yapılacak. Bu yaz biz bunu yapacağız. Eski derme çatma şeyleri kaldıracağız. Tabiatla uyumlu bir hale getireceğiz. Zarif, kibar, 2 katlı konaklama tesisleri kuracağız. Parası hazır, imar planlarını bekliyorduk. Şuanda o da çözüldü, onu hemen yapıyoruz. Yargı ve planlama ile ilgili problemler bitti, paramız da hazır, bu sene çok güzel, muhteşem bir Sarıalan yapacağız.”

“DANIŞTAY KISA ZAMANDA KARAR VERİP ÖNÜMÜZÜ AÇACAKTIR”

Uludağ için büyük düşündüklerini dile getiren Eroğlu, “Uludağ’da derme çatma binalar olamaz. Gözü tırmalayan tesisler olamaz. Onu dünyaya örnek bir şekilde hazırladık. Sarıalan’da bu yaz başlıyoruz. Çok kısa sürede tamamlayacağız. 2. Bölgedeki problemler aşağı yukarı çözüldü. Yargı itirazları reddetti. Geri kalan birinci bölgede esas problem. Şuan imar planı yargıda bekliyor. Çok mükemmel bir plan, çevre ile uyumlu. İnşallah Danıştay 6. Dairesi kısa zamanda bu kararı vererek önümüzü açacaktır. Uludağ’daki mevcut hali bir de bizim verdiğimiz imarlardaki hale bakarlarsa aradaki farkı göreceklerdir. Maksadımız ve niyetimiz halistir.” şeklinde konuştu.

“BURSA’YA 46 MÜJDE İLE GELDİK”

Bursa’ya bir müjde vermek için geldiklerine dikkat çeken Eroğlu, şunları ifade etti: “Bursa tarihinde bakanlığımız açısından öyle bir müjde verelim ki hep milat olarak anılsın. Böyle bir müjde ile geldik. Bursa’ya tam 46 müjde ile geldik. Toplam maliyeti 558 milyon TL. Burada DSİ’nin yapacağı çok iş var. 33’ü DSİ’nin yapacağı gölet ve su kanalları. Bunun maliyeti 543 milyon 600 bin TL. Orman Genel Müdürlüğümüzün 5 müjdesi var. Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün 7 tane, Meteoroloji müdürlüğümüzün ise müjdeleri var.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*