Uludağ Yolunda Zincirsiz Ulaşıma İzin Verilmiyor

Uludağ yolunda kar kalınlığının 160 santimetreye ulaşırken, hava sıcaklığı eksi 8 dereceye düştü. Jandarma zincirsiz ulaşıma izin vermezken, Karayolları ekipleri Uludağ yolunun 8. kilometreden itibaren kar kürüme çalışması yapıyor.

Uludağ yolunun yanı sıra Keles ve Harmancık ilçelerinde dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Keles’te akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, ilçeyi adeta beyaza bürüdü. İlçenin Uludağ’a yakın köylerinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, Harmancık ilçesinde başlayan kar yağışı ise Harmancık- Kütahya ve Harmancık- Balıkesir karayollarında ulaşımı olumsuz etkiledi.

Öte yandan Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre Oteller Bölgesi’nde dün 130 santimetre olan kar kalınlığı, son yağışların ardından 160 santimetreyi buldu. Sıcaklığın en düşük sıfırın altında 8, en yüksek 2 derece olarak ölçüldüğü Uludağ yolunda zorluk çeken tatilcilerin imdadına zincirciler yetişti. Yol kenarlarında kayan araçlara zincir takan köylüler, “Uludağ bu sene ikinci baharını yaşıyor. Mart ayında hiç bu kadar kar yağmıyordu. İnşallah böyle devam eder” diye konuştu.

Kaynak: haberler

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*