Uludağda Dönüşüm Başlıyor

Uludağda Dönüşüm Başlıyor
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokolle, Uludağ’da üst yapı yetkisini alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 1 yıl içinde otopark, kongre merkezi, spor tesisleri ve günü birlik tesislerle ilgili projeleri tamamlayacak, 3 yıl içinde de tesisleri bitirecek.

Bursa’nın her alanda gelişmesi ve kalkınması amacıyla öncelikle kentin sahip olduğu tüm değerleri en iyi şekilde kullanan Büyükşehir Belediyesi, yıllardır yetki karmaşasından yakınılan Uludağ’la ilgili de önemli bir mesafe kat etti. Uludağ’daki çalışmaların tek elden yürütülmesine talip olan Büyükşehir Belediyesi, daha önce aldığı altyapı yetkilerinin ardından bölgede içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları ile ilgili çalışmaları başlatmıştı. Bir taraftan Uludağ’ın alt yapısını sil baştan hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da üst yapı yetkileriyle ilgili çalışmalara ağırlık verdi. Son olarak geçtiğimiz hafta sonu Bursa’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uludağ’da üst yapı konusunda da Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışacaklarını müjdelemişti.
ULUDAĞ İÇİN İMZALAR ATILDI

Bakan Eroğlu’nun açıklamalarının ardından süreç daha da hız kazanırken, Ankara’ya davet edilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Taş arasında üstyapı yetkilerine ilişkin protokol imzalandı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’nın da hazır bulunduğu imza töreninde konuşan Başkan Altepe, Uludağ konusunda uzun yılların beklentisinin sona erdiğini söyledi. Oteller Bölgesi’nde daha önce başlattıkları altyapı ve teleferik imalatına ilişkin çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Başkan Altepe, “İmzaladığımız bu protokolle artık Uludağ’daki inşaat işleri de Büyükşehir tarafından gerçekleştirilecek. 1 yıl içinde projelerin, 3 yıl içinde de tesislerin tamamlanması gerekiyor. Uludağ’ın gerçek anlamda bir turizm merkezi olması, yaz kış Bursa ekonomisine katkı sağlaması amacıyla önemli bir adım attık. Artık Uludağ’da toplantıların yapılabileceği, buluşmaların gerçekleşebileceği kongre ve kültür merkezi, yeni eskiden olduğu gibi spor kulüplerinin gelmesi için spor tesisleri, otoparklar, ve günübirlik tesislerin yapılmasına yönelik etkiler Büyükşehir Belediyesi’ne verilmiş oldu. Hedefimiz en kısa zamanda protokolün gereklerini yerine getirip, Uludağ’ı yeniden önemli bir marka değer olarak ülke vitrinine çıkarmak” diye konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Taş da protokolün Bursa için hayırlı olmasını diledi.

Kaynak : haberciniz.biz

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*