Uludağdaki Dev Projeler 2,5 Yıl Sonra Bitecek

Uludağdaki Dev Projeler 2,5 Yıl Sonra Bitecek :Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ’ı 4 mevsim turist çeken bir mekan haline getirmek için çalıştıklarını belirterek, “Temmuz ayından beri projeler sürüyor. 2,5 yıl içinde zirve çok güzel bir görünüme kavuşacak” dedi.

Uludağ’daki projeler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Recep Altepe, ocak ayından itibaren yeni teleferik hattı ile tatilcilerin zirveye panoramik bir seyahat yapacağını söyledi. Kayak sporu denince ilk akla gelen mekanlardan birisinin Uludağ olduğuna dikkat çeken Altepe, “Uludağ’da sezon başlıyor. Bembeyaz bir kar örtüsü var. 80 santimetre kar var. Belirli pistlerde kayak yapılıyor. Mart ayına kadar güzel bir sezon olacak. Burası kayakçılar için eğlenceli bir merkez” diye konuştu.
EN ÇOK RUS TURİST GELİYOR

Altepe, Uludağ’a yoğun bir talep olduğunu kaydederek, “Dünyanın her yerinden buraya turist gelir. Yurt içinden en çok İstanbul’dan tatilciler geliyor. En çok Rusya’dan turistler geliyor. Bursa’da Arap turist güçleniyor. Uludağ da bundan payını alıyor. Uludağ’ın artık tüm yetkileri Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Buranın daha da güzel olabilmesi için çalışmalarımızı başlattık. Şu anda su, kanalizasyon, yangın tesisatları ve gerekli depolarla yakından ilgileniyoruz” şeklinde konuştu.
“KAPASİTE 12 KAT ARTACAK”

Yeni teleferik hattının Sarıalan kısmının inşaatının bittiğini dile getiren Altepe, şöyle devam etti:

“Teleferik ile ulaşım daha da kolaylaşacak. İnşallah bahar ayına kadar da teleferiği Uludağ’ın zirvesine kadar çıkarmış olacağız. Şu anda yapımı devam eden teleferik hattı, bir önceki hatta göre 12 kat daha fazla kapasitesi ile çalışacak. 8 bin 500 metrelik dünyanın en uzun teleferik hattı ile hem manzaranın keyfi yaşanacak hem de daha kolay ulaşım sağlanmış olacak. 22 dakika da otellere gidilecek. Sarıalan hattı komple yeniledi. Uludağ’a gelmek için karayolunu kullanmaya gerek kalmayacak. Bu Bursa için büyük bir katkı sağlayacak. İnsanlar bu teleferikle panoramik güzel bir yolculukla zirveye ulaşacak.”
“2.5 YIL SÜREMİZ VAR”

Uludağ’ın 4 mevsim kullanılması için yetki devrini aldıktan sonra projelere başladıklarını anlatan Altepe, “Burada 10 binin üzerinde yatak kapasitesi var. Şu anda temmuz ayında yetkileri aldık. Bu alanlar komple milli park bölgesi. Şu anda Uludağ, kış sporlarının merkezi olarak görünüyor. Sadece yılda 3 ay Uludağ kullanılıyor. Bu sayede oteller de atıl vaziyette olmaktan kurtulmuş olacak. Buraya bir kongre merkezi yapılacak. Bu tesisleri 3 yıl içinde bitirmemiz gerekiyor. Başında kongre merkezi var. Spor kulüplerinin kamp kurabileceği tesisler yapılacak. Yine günübirlik tesisler de yer alacak. Otoparklarla birlikte bölge içinde parklanmaların olmasını istemiyoruz. Bunların hepsinin projeleri çiziliyor. Temmuz ayından itibaren 3 yıllık süremiz var. 6 ay geçti. 2,5 yıl içinde projeleri bitirmiş olacağız” dedi.

Uludağ’ın çok özellikli bir dağ olduğunu ifade eden Altepe, “Uludağ, ruhaniyeti olan bir dağ. Uludağ’da 7 krater gölümüz var. Çevremizde Uludağ’ın birçok özellikli bölgesi var. Uludağ keşiş dağı. 100’ün üzerinde manastırın olduğu bir dağ. Yüzlerce destinasyonu olan bir dağ. Yürüyüş yapılacak o kadar çok yer var ki, bunu en iyi şekilde değerlendirmek lazım” dedi.