Uludağın Yarım Asırlık Teleferik Hattı Sökülüyor (Video)

Uludağın Yarım Asırlık Teleferik Hattı Sökülüyor
BURSA’da 1963 yılında işletmeye açılan ve geçen 50 yılda taşıdığı milyonlarca kişinin anılarında yer eden eski teleferiği taşıyan tellerin sökümüne başlandı. Kurulacak yeni teleferik hattı Temmuz ayında Sarıalan’a, Kasım ayında da Oteller Bölgesi’ne ulaşacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, teleferiği yenilemek ve hattı Oteller Bölgesi’ne kadar ulaştırmak için başlattığı proje kapsamında, mevcut hattın söküm işlemlerine başlandı. Bursa’da 1963 yılında işletmeye açılan ve geçen 50 yılda adeta Bursa ile özdeşleşen mevcut hattın Kasım ayında seferlere kapatılmasının ardından, yerde devam eden inşa çalışmalarına hızla devam edilirken, kabinleri taşıyan teller de sökülmeye başladı. Yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki kalın çelik halatların sökümü öncesinde öncelikle çevrede bulunan binaların zarar görmemesi için önlem alındı. Halatların çevreye verebileceği zarar düşünülerek geçici olarak kuleler dikildi ve halatlar bu kuleler üzerinden çekilmeye başlandı. Teferrüç istasyonuna kurulan makara düzeneği ile hat üzerindeki çelik teller, büyük bir titizlikle indiriliyor. Yaklaşık 10 gün sürmesi beklenen çalışmanın ardından, hat üzerinde yer alan eski direklerin söküm işlemi yapılacak. Ardından da yeni sistemde yer alacak gondol tipi kabinlerin yer alacağı hattı taşıyacak olan yeni direklerin imalatına geçilecek.

22 DAKİKADA OTELLERE ULAŞIM

Bursa ile Uludağ arasındaki ulaşımda yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihi olan yarım asırlık teleferiğin daha modern ve konforlu hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların hızlı sürdüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yenileme çalışmalarının ardından teleferiğin 4 bin 500 metrelik hattının Oteller Bölgesi’ne kadar uzatılarak 8 bin 500 metreye çıkarılacağını söyledi. Uludağ’ın 12 ay boyunca değerlendirilmesine yönelik olarak yaptıkları çalışmaların en önemlisinin yeni teleferik hattı olduğunu belirten Başkan Altepe şöyle konuştu:

“Yeni sistemde artık sıra bekleme derdi ortadan kalkacak. Teferrüç’ten teleferiğe binenler 22 dakika sonra Oteller Bölgesi’ne ulaşıp, kayak yapabilecek. Bu sayede sadece kış sezonunda değil, yaz aylarında da Uludağ’daki konaklama tesislerini kullanma imkanına kavuşacağız. Hedefimiz yeni teleferiğin Temmuz ayında Sarıalan’a, Kasım ayında da Oteller Bölgesi’ne ulaşması. Bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.

Kaynak : www.bugun.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*