Uludağın yeni teleferiği bahara kadar oteller bölgesinde

Uludağın yeni teleferiği bahara kadar oteller bölgesinde : İtalyan Leitner firmasının 30 yıllık kullanım hakkı karşılığı yaptığı Uludağ teleferiğinin Teferrüç-Sarıalan kısmının test sürüşleri Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katılımıyla başladı.

Başkan Altepe, firma yetkililerinden gelinen çalışma hakkında bilgi aldıktan sonra, teleferiğin ilk test sürüşünü yaptı. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Altepe, 50 yıldan beri Bursa’ya hizmet veren eski teleferiğin artık daha modern hale geldiğini söyledi. Yarım asırdar turistleri ve Bursalıları Uludağ’a taşıyan teleferikte son yıllarda bazı aksaklıklar olduğunu anlatan Altepe, “Bu yılın içinde de artık onu söktük. Şimdi aynı şekilde yılın sonunda da aynı etabı yeniledik. Şu anda yaklaşık 4,5 km olan Sarıalan etabının sonuna doğru geliyoruz. Artık teleferiğimiz hareket edebiliyor. Eksiklikleri önümüzdeki 1,5 ay içinde tamamlayacağız. Yılbaşına kadar yolcu taşımayı hedefliyoruz. Bu çalışma, daha önce birçok engelle karşılaştı. Bunların aşılması ile birlikte sıkıntılar giderildi. Şu ana kadar Sarıalan’a ulaşmakta bir engel kalmadı. İnşallah yılbaşına kadar diğer eksiklikleri tamamlayacağız” dedi.

35 KİLOMETRELİK YOL 12 DAKİKADA AŞILACAK

Yaklaşık 35 kilometrelik karayolu mesafesinin teleferik sayesinde 12 dakikada alınacağını dile getiren Altepe, “20 saniyede kabinlere yolcular binecek. İnsanlarımız beklemeden yolculuk yapacak. Daha önce Uludağ’a çıkmak için saatlerce sıra oluyordu. Özellikle Arap turistler teleferiğe ilgi gösteriyordu. Artık teleferikte bekleme olmayacak. 12 kat hızımız arttı” diye konuştu.

BAHARA KADAR OTELLER BÖLGESİ AÇILACAK

Oteller etabındaki çalışmaların sürdüğünü ve bazı pürüzlerin olduğunu kaydeden Altepe, şöyle devam etti:
“Hedefimiz bahara kadar o etabı da bitirmek. Yaz aylarında turistleri oteller bölgesine taşıyacağız. Yeni teleferikle birlikte Bursa ekonomisine büyük katkı sağlanacak. Artık turistler karayolunu kullanmayacak. Binlerce aracımız havayı kirletmemiş olacak. Bursa için büyük bir kazanç. Sözümüzü yerine getirmiş oluyoruz. Daha önce yaşanan sıkıntılar olmasaydı daha erken açılabilirdi. Şimdi hem Bursamıza hem de insanımıza hayırlı uğurlu olsun.”

KADIYAYLA YOLU YANGININ BÜYÜMESİNİ ÖNLEDİ

Kadıyayla’ya daha önce karayolu ile ulaşılamadığını hatırlatan Altepe, “Daha önce Kadıyaylaya yol yoktu. Orman ve Suişleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na bu sıkıntıyı anlattık. Bu problemi de aştık. Şu anda burada teleferik çalışıyor. Ses yok. Çünkü makineler Kadıyayla’da. Sessiz ve gürültüsüz. Geçtiğimiz günlerde yangın oldu. Bu hatta da zarar verecekti. Bu yol sayesinde zarar görmedi. Bu açıdan yolların ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu yol olmasaydı Kadıyayla’ya hala ulaşamıyor olacaktık. Bu yeni açılan yol ile birlikte yangın söndürülmüş oldu” açıklamalarında bulundu.