Uludağın yeni teleferiğinde test seferleri 9 Kasım’da başlıyor

Uludağın yeni teleferiğinde test seferleri 9 Kasım’da başlıyor :Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’ı yeniden cazibe merkezi haline getirecek yeni teleferik projesinin ilk etabının test seferleri 9 Kasım’da başlayacak. Proje tamamlanınca Teferrüç ile Oteller Bölgesi arasındaki ulaşım, 8′er kişilik 175 gondol tipi kabinlerle 22 dakikada sağlanacak.

Bursa’nın 50 yıllık sembolü Teleferik’in, geçen Aralık ayında ‘Yap-işlet-devret’ modeli ile başlatılan yenileme çalışmalarında, Teferrüş ile Sarıalan arasındaki bölgede çalışmalar tamamlandı. 9 Ekim günü, 4 bin 500 metreden oluşan Teferrüç ile Sarıalan arasındaki test sürüşleri başlayacak. Toplam 8 bin 840 metre uzunluğundaki teleferik hattında, Sarıalan’dan Oteller Bölgesi’ne kadar ulaşımın sağlanacağı ikinci etaptaki çalışmalar, geçen Temmuz ayında, DOĞADER ve Bursa Barosu’nun, Uludağ’da projede belirtilen ağaçların dışında kesim yapıldığı gerekcesiyle, Bursa 2′nci İdare Mahkemesi’ne açtığı dava sonucu verilen yürütmeyi durdurma kararı ile gerçekleştirilemiyor.

Uludağ’da 12 ay kullanılması ve kent ekonomisine ciddi gelir sağlaması hedeflenen yeni teleferik projesinin tamamlanması ile saatte 1500 kişinin taşınması hedefleniyor. Teferrüç ile Oteller Bölgesi arasını 22 dakikaya indirecek yeni teleferik projesinde 8′er kişilik 175 gondol tipi kabinle saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan lodoslu havalarda bile ulaşım sağlanacak.

Kaynak : www.bursahakimiyet.com.tr