Urfa Balıklıgöle teleferik projesi

Urfa Balıklıgöle teleferik projesi :Uzun yıllardan beri Şanlıurfalıların beklediği ama bir türlü gerçekleştirilemeyen teleferik projesi, yaklaşan yerel seçimlerle birlikte vatandaşların umudunu artırdı.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin hazırlıkları tam hızıyla devam ederken, belediye başkanlığına seçilecek kişilerin ilk etapta Balıklıgöl’e bir teleferik yaptırması istendi. Teleferik projesinin, aday adaylarının temel projesi olması gerektiğini savunan vatandaşlar, yerel seçimlerin hemen akabinde Balıklıgöl’de bir teleferik görmek istediklerini kaydetti. Balıklıgöl bir doğal bir akvaryumun Türkiye’nin başka hiçbir ilinde görülmediğini belirten vatandaşlar, teleferik projesinin çoktan getirilmiş olması gerektiğini ama getirilemediğini söyleyerek, yerel seçimlerin, kendilerini bu konuda umutlandırdığını söyledi. Balıklıgöl’e bir teleferiğin şart olduğunu söyleyen Mesut Demir, “Türkiye’nin hiçbir yerinde Balıklıgöl gibi doğal bir akvaryum yok ama her ilde teleferik var ve bizim ilimizde yok. Türkiye’nin her yerinde bu gibi turistik yerlerde teleferik bulunuyor, Urfa’da da bulunması gerekiyor. Bu güne kadar belediye başkanlarımız niye öyle bir şey yapmadılar bilemiyoruz ama umarım yeni seçilecek başkan bunu yapar. Şanlıurfa artık tek belediye ile yönetilmiyor, merkez ilçeleri de oluştu. Bu görev sadece Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından değil, ilçe belediye başkanları tarafından da gündemde tutulması gerekiyor. Kentimize gelen turistler, burada teleferiğin olmadığına şaşıyor. Ordu gibi dağlık bir şehre bile teleferik yapıldı ama Şanlıurfa’da yapılmadı. Lütfen yeni seçilecek başkan bu konu üzerinde dursun” ifadelerini kullandı.

Tarihi bir kent olması dolayısıyla sürekli turist akınına uğrayan Şanlıurfa’da turistik yerlere de çok önem verilmesi gerektiğinin altını çizen vatandaşlar, geçen sene çöken Urfa Kalesinin şimdiye kadar çoktan onarılması gerektiğini belirtti. Urfa kalesinin uzun zamandan beri yıkık halde olduğunu vurgulayan Sibel Ak adında bir vatandaş, “ben üniversite öğrencisiyim ve şunu da belirteyim; ben buralı değilim ama üç seneden beri burada okuduğum için Şanlıurfa ile özdeşleştim. Geçen sene yıkılan kentin simgesi olan kale bir türlü onarılmadı. Memlekte gittiğim zaman arkadaşlarıma Şanlıurfa’nın güzelliklerini anlatıyorum. Buraya gelen arkadaşlarımı kaleye çıkarıp gezdiremiyorum. Benim gibi, buraya gelen turistler de kentin kalesine çıkamıyor. Bu kalenin onarım işinin çoktan tamamlanmış olması gerekiyordu”şeklinde konuştu.