Uzungöl 2 Bin 350 Metre Yükseklikten Teleferikle Seyredilecek

Uzungöl 2 Bin 350 Metre Yükseklikten Teleferikle Seyredilecek
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesindeki teleferik projesinde sona gelindi. 12 milyon Euro’luk maliyeti ile Uzungöl ve Garester Yaylası arasında yapılması planlanan teleferik projesini hayata geçirecek olan firmanın yetkilileri, Uzungöl’e gelerek inceleme yaptı. Yapılan incelemeler sonunda projeyle ilgili hiçbir problemin çıkmadığı belirtilirken, son aşama olarak protokol imzalarının kaldığı belirtildi.

Projeyle ilgili bilgi veren Uzungöl Belediye Başkanvekili Muhammet Karagöz, Uzungöl teleferik projesinin hayata geçmesi durumunda Trabzon’daki turist sayısının artacağını söyledi.

Karagöz, Uzungöl’e yapılacak projede teleferiğin tek kabinden oluşacağını belirterek “Belde merkezimizden 2 bin 200 metre yükseklikteki Garester Yaylası’nda bulunan kayak alanlarına insanları taşımak için hazırlanan proje için yüklenici firmanın yetkilileri gelerek inceleme yaptı” dedi.

Teleferiğin 8 kilometre uzunluğunda olacağını ifade eden Karagöz, şöyle konuştu: “Tek bir ağaç bile kesilmeden sistemi uygulayacağız. Yaz aylarında turist akınına uğrayan Karadeniz’in gözde mekanı Uzungöl’de kış turizmini harekete geçirmek için hazırlanan teleferik projesi için her şey tamamlandı. Heyet gelip incelemeler yaptı hiçbir problem çıkmadı. Son olarak protokol imzalanacak ondan sonra proje için ilk kazma atılacak

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*