Uzungöl teleferik projesi başladı

Uzungöl teleferik projesi başladı :Uzungöl dünya devleri arasına giriyor.21 Milyon Euro’luk proje başladı.Türkiye’nin ve Trabzon’un en önemli turizm alanlarının biri olan Uzungöl’e 21 Milyon Euro tutarındaki teleferik projesi başladı.

21 MİLYONLUK PROJE BAŞLADI

Dünyaca ünlü turizm merkezlerinden biri haline gelen ve her yıl yüzbinlerce turistin ziyaret ettiği Uzungöl’ün potansiyelinin artıracak olan teleferik projesine başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın “Türkiye’nin Davos’u olacak” dediği turizm alanına kurulacak olan teleferik projesinin son imzaları atılarak Şirketi Fransa’da bulunan Çaykaralı işadamı Metin Beyazyüz’ün Beyaz Anadolu Şirketi şantiyesini kurmaya başladı. 21 Milyon Euro’luk proje 2yıl sürecek ve Uzungöl, Bayburt ve Erzurum ile birleşecek.

YAYLALAR BAYBURT’LA BİRLEŞİYOR

Uzungöl’ün dünyanın en önemli turizm, kayak ve alternatif spor merkezi haline geleceğini belirten Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün,” Uzungöl merkezinden kalkan teleferik sırayla, Karaster Yaylası, Şekersu yaylası, Soğanlı Dağı ve Bayburt’a kadar gidecek. İki istasyonu olacak. Kayak yapmak isteyen, yamaç paraşütü, dağ bisikleti ve bir çok spor tutkunları rahatlıkla faaliyetlerini yapabilecek. Biz Uluslararası Kış Olimpiyatları için altyapı yapıyoruz. Avrupa küresel ısınmadan alternatif kayak merkezleri arıyordu. Burası biçilmiş kaftan. Bakan Bayraktar sayesinde bunlar gerçekleşti. ”dedi.

Kaynak : www.medyatrabzon.com