Uzungöl Teleferik Projesi İle Turizmde Ön Plana Çıkacak

Uzungöl Teleferik Projesi İle Turizmde Ön Plana Çıkacak :Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesindeki teleferik projesi ile turist sayısında artış olması hedefleniyor.

Trabzonlu iş adamı Şükrü Fettahoğlu ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde Türk asıllı iş adamı Dr. Necdet Kerem tarafından kurulan Uzungöl teleferik İnşaat Turizm ve Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesinde 2 bin 403 metre mesafede teleferik projesini hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzonlu iş adamı Şükrü Fettahoğlu, teleferik projesi ile birlikte Uzungöl’ü ziyaret eden insan sayısında yüzde elli oranında bir artış olacağını söyledi.

Fettahoğlu, “Uzungöl, dünyada bir markadır. Bu bölgede teleferik olduğu zaman Uzungöl’ü ziyaret eden tahmini insan sıyışı yüzde elli artacaktır. Bu bölgenin şansı hem yazının hem kışının olmasıdır. Karadeniz Bölgesinde yayla turizmi, eko turizmi gelişmiştir. Fakat kış turizminde istediğimiz neticeyi alamamaktayız. Ne yazık ki Uzungöl’de kışın insan sayısı yok denecek kadar azdır. Halbuki Uzungön’de çok güzel dağlar, kayak yapılabilecek hazır taşsız, ağaçlar yerler bulunmaktadır. Bu alan içerisinde her yer kayak merkezi yapılmaya hazır bir konumdadır. Şunu söyleyebilirim ki teleferik olayı Türkiye’de çok geri kalmış bir sektördür. Düşünün ki 10 milyon nüfuslu bir devlet olan Avusturya’nın her köyünde her tepesinde toplam 32 bin teleferik bulunmaktadır” dedi.

Uzungöl’e yapılacak teleferiğin 3 istasyondan oluşacağını belirten Fettahoğlu, “Bizim teleferiğimiz 3 istasyondan oluşacaktır. Birinci istasyon ve ikinci istasyon yapımı otele beş yüz metre ileride. Uzungöl ayağının altında bin 870 metre yükseklikte bir yer seçtik. Üçüncü ayak olan son istasyonu da 2 bin 460 metrelik olan bir yerde yapacağız. Oradan öteyede 2-3 kişilik gezinti telesejleri yapacağız. Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar bey bu projede resmen hamimiz olduğumuz söylediler. Sayın Valimiz, Orman Su İşleri Bakanımız Sayın Eroğlu devamlı bizi desteklemektedirler. Resmi prosedür tamamlandıktan sonra anlaşma yaptığımız Avusturya’nın Dünya’da en büyük Dopingmer firması teleferiği 5 ayda tamamlayıp teslim edecekler. Uzungöl’e yaz ayında yalnız dört aylık mevsimde 700 bin insan geliyor. Yapılacak teleferik sayesinde bu sayının yüzde 50 oranında artacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Trabzonlu iş adamı Fettahoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bu teleferikle insanlar hem Uzungöl’ü hem de Haldizen Vadisi’ni seyrederek 2. istasyona çıkacaklar. Burada çim sahaları, yürüyüş parkurları, restaurantlar bulunacak. Daha sonra teleferikle Uzungöl’ü izleyerek 3. İstasyona çıkıcaklar. Burada kayak merkezleri yapmayı planlıyoruz. Daha sonra Rize’ye, Erzurum’a, Bayburt’a kadar dağlarda safariler yapılacak. Bu teleferiği hem yaz turizmi için kışın kış turizmi için kullanacağız.

Kaynak : www.haber3.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*