Vali Kayak Tutkunlarını Ladik Akdağ Kayak Merkezi ‘ne Çağırdı

Vali Kayak Tutkunlarını Ladik Akdağ Kayak Merkezi ‘ne Çağırdı :Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Ladik Akdağ Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Ladik Akdağ Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Çeşitli yatırımlar ve yapımına devam eden yatırımlar ile ilgili Ladik ilçesinde incelemelerde bulunan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Akdağ Kayak Merkezi’ni ziyaret ederek, kayak merkezi ile ilgili çalışan personelden brifing aldı. Brifing sonrası Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kayak merkezine yaptırılan yürüyen bandı inceleyen Vali Aksoy yaptığı açıklamada, “Bu alan Orta Karadeniz’in önemli kayak merkezlerinden birisidir ve Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasına girmek için çalışmaların devam ettiği bir yerdir. Bu yıl kayak merkezimize yeni yatırımlar gerçekleştirildi. Bunlardan birisi 150 metre uzunluğunda yürüyen banttır. Bu bant kayak sporuna yeni başlayan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim alabilecekleri bir alan içindir. Bandın tamamlanması yeni bitti ve hizmete başlayacak. Bu yatırım, Gençlik ve Spor Bakanlığımızca gerçekleştirildi. Ben bu yatırımın bu merkezde gerçekleşmesini sağlayan Bakanımız Suat Kılıç’a teşekkür ederim” dedi.

Akdağ Kayak Merkezi’nin alt kısmında Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin yaptırdığı kayak merkezleri inşaatları hakkında da bilgi veren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “OMÜ Beden Eğitimi ve Spor Fakültesi’nin bir eğitim merkezi için bir kayak tesisi yapıyor ve inşaatı hızla devam ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımız da burada bir kayak merkezi için ihale yaptı. Onun da inşaatı devam ediyor. Bu yapılar tamamlandığında buraların bir kayak merkezi haline gelmesi beklenmektedir. Ayrıca mevcut olan otel kapasitesini arttırdı. Yeni yatırımlarla ilgili önümüzdeki dönemlerde yeni yatırımları bekliyoruz. Kayak merkezine çıkan yolun kış şartlarında daha kolaylaşması bakımından farklı bir güzergah belirlendi ve bununla ilgili alt yapı çalışmaları tamamlandı. Bölgenin şu anda 3 litre saniye içme suyu var. Bölgenin su sıkıntısı bitirilmiş olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ve İl Özel İdaremizin bölgeye aktardığı yatırımlar oldukça önemlidir. Akdağ Kayak Merkezi’nde mevcut alan haricinde daha uzun ve daha geniş bir alanı hazırlıyoruz. Tüm insanlarımızı Ladik-Akdağ’a bekliyoruz” diye konuştu.

Vali Aksoy, Akdağ Kayak Merkezi’ni incelemesinin ardından Ladik ilçesindeki yapımına devam edilen Ambarköy Açık Hava Müzesi, eski Akpınar Köy Enstitüsü’nün olduğu yeri yapılması planlanan müze alanını, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 500 bin liraya yaptırılan yeni suni çim sahayı, kapalı spor salonunu ve yol üzerinde bulunan üreticileri ziyaret etti ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Programlara Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Haluk Şimşek, Ladik Kaymakam Vekili Murat Gökoğlu, Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan, Ladik Garnizon Komutanı Bnb. Bülent Demirsapan, Ladik İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.