Vanda 100 Kayakçıya Malzeme Desteği

Vanda 100 Kayakçıya Malzeme Desteği :Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ‘SODES’le Kayak Öğreniyorum’ projesi kapsamında 100 sporcuya malzeme desteği yapıldı.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen “SODES’le Kayak Öğreniyorum” projesi kapsamında Gevaş ilçesinde bulunan Abalı Kayak Merkezi’nde eğitim alan 100 kayak sporcusuna malzeme yardımı yapıldı. Abalı Kayak Merkezi’nde kayak malzemesi dağıtım programına Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, SODES Van İl Koordinatörü Sinan İmamoğlu katıldı.

Katılımcılara proje hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında sporculara malzeme yardımında bulunduklarını belirtti.

Sinir, “Spora destek amaçlı hazırladığımız birçok projemiz SODES tarafından destek görmüştür. Son projemizden olan ‘SODES’le Kayak Öğreniyorum’ projesi de SODES tarafından kabul görülmüş bir projedir. Proje kapsamında 100 öğrencimiz Abalı Kayak Merkezi’nde kayak öğrenmeye başlamıştı. Yine proje kapsamında eğitim alan sporcularımıza malzeme yardımında bulunduk. Ayrıca kayak, snowboard, yamaç paraşütü gibi faaliyetlerin yapıldığı Abalı Kayak Merkezimiz de cazibe kayak merkezlerinden biri olamaya adım adım ilerliyor. Tüm halkımızı bu merkezimizden faydalanmaya davet ediyoruz” dedi.

Abalı Kayak Merkezi’nde kayak sporcularına malzeme yardımında bulunduktan sonra kısa bir açıklama yapan Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe ise, kış turizmi açısından önemli bir konuma sahip olan Abalı Kayak Merkezi’nde SODES projesi kapsamında kayak eğitimi alan 100 öğrenciye kayak malzemesi yardımında bulunduklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Abalı Kayak Merkezi’nin Van için büyük önem taşıdığını belirten Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz da, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile SODES işbirliğiyle gerçekleşen proje kapsamında 100 sporcumuza kayak malzemesi yardımında bulunuldu. SODES projeleri bulunduğumuz bölge itibarıyla önemli bir misyonu üstlenmektedir. Bugün burada kayak branşında faaliyet yapan sporculara SODES projesi kapsamında verilen malzeme ve verilecek olan eğitimle inşallah ilimizi ve ülkemizi kış sporlarında temsil edeceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.