Yakutiyenin Kayak Organizasyonu TRT Ekranında

Palandöken kış sporları merkezi, Yakutiye’nin organizasyonuyla en renkli günlerini yaşıyor. 360 öğrencinin kayak eğitimi aldığı Yakutiye Belediyesi organizasyonu, TRT ekranlarında da yer aldı. Salı günü sabah haberlerinde TRT 13 dakikayı bulan canlı yayında Belediye Başkanı Ali Korkut, kayak öğrenen çocuklar, kayak hocaları ve ailelerin duygularını yansıttı. Canlı yayın ile Yakutiye’nin organizasyonu TRT ekranları aracılığıyla Türkiye ve dünyaya duyuruldu.
Kış sporları merkezleri arasında hak ettiği yeri alma gayretinde olan Palandöken, Yakutiye Belediyesi’nin kayak sporunu tabana yayan organizasyonuyla bir daha gündeme geldi. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un da katıldığı TRT 1 sabah haberleri, Erzurum Palandöken Kayak Merkezinden 13 dakikayı bulan canlı yayın yaptı. Canlı yayında konuşan öğrenciler Yakutiye Belediyesinin organizasyonu ile kayak yapma imkanı bulduklarını belirterek, Yakutiye Belediyesi ve Ali Korkut’a teşekkür ettiler. Ailelerde, Erzurum için büyük bir fırsat olarak niteledikleri kayak eğitimi için “Yakutiye Belediyesi ile çocuklarımız kayak yapma imkanı buldular. Emeği geçen herkese, Ali Korkut’a teşekkür ediyoruz” dediler. Velilerin gözlerindeki ışıltı da ekranlara yansıdı.
360 öğrenciyi tepeden tırnağa giydirerek kayak eğitimi verdiklerini belirten Ali Korkut, “Okullara yazdık, 70 okuldan gelen öğrencilerimizi A’dan Z’ye tüm kayak malzemelerini veriyoruz. 14 kayak hocası eşliğinde eğitiyoruz. Servisle alıp, yemeklerine kadar her şeyi karşılıyoruz. Bunların çoğu dar gelirli aile çocukları, okullarında başarılılar. Proje ile biz kayağı en ücra köşelere kadar yayma gayretindeyiz. Amacımız kış turizm merkezi olan Erzurum’da her kesimin kayak yapabiliyor olmasını sağlamak. Kayak yapmak için maddi imkanı olmayan kesimlere fırsat eşitliği sunabilmektir. Burası cıvıl cıvıl, 360 çocuğumuz kayak yapıyor. Bunlar çok güzel şeyler” şeklinde konuştu.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*