Yapılması Planlanan Uzungöl teleferik projesinde sona gelindi

Yapılması Planlanan Uzungöl teleferik projesinde sona gelindi
Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesine yapılması planlanan teleferik projesi’nde sona gelindi.
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesindeki teleferik projesinde sona gelindiği belirtildi.

12 milyon Euro’luk maliyeti ile Uzungöl ve Garester Yaylası arasında yapılması planlanan teleferik projesi hakkında bilgiler veren Uzungöl Belde Belediye Başkan Vekili Muhammet Karagöz, projeyi hayata geçirecek olan firmanın önümüzdeki ay başında Uzungöl’e gelerek incelemelerde bulunacağını söyledi. Karagöz, yapılması planlanan teleferiğin tek kabinden oluşacağını belirterek, “Belde merkezimizden 2 bin 200 metre yükseklikteki Garester Yaylası’ndan bulunan kayak alanlarına insanları taşımak için hazırlanan proje için Mayıs ayında yüklenici firmanın yetkilileri gelerek inceleme yapılacak” dedi.

Teleferiğin 8 kilometre uzunluğunda olacağını ifade eden Başkan Vekili Karagöz, “Tek bir ağaç bile kesilmeden sistemi uygulayacağız. Yaz ayların turist akınına uğrayan Karadeniz’in gözde mekanı Uzungöl’de kış turizmini harekete geçirmek için hazırlanan teleferik projesi için her şey tamamlandı” ifadelerini kullandı.

Kış aylarında ilçeye gelen turist sayısını bu proje ile arttıracaklarını belirten Karagöz, “Yaz aylarında turist akınına uğrayan Karadeniz’in gözde mekanı Uzungöl’de kış turizmini harekete geçirmek için teleferik projesini hayata geçireceğiz. Beldemiz kış turizmi açısında elverişli hem kar yapısı ve hem de pist uzunluğu olarak uygun koşullara sahip.

Teleferik projesi Uzungöl’e farklı bir gösteriş katacak. Kış turizminde turist sayısında önemli bir artış bekliyoruz. Uzungöl’e gelen turistlerin teleferik ile bu güzelliği havadan görme fırsatını yakalayacaklar. Beldemize gelen turistler eminim bir daha gelmek isteyecekler” diye konuştu.

Kaynak : www.haber61.net

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*