Yeni teleferik ile 20 dakikada konuklar Uludağda

Yeni teleferik ile 20 dakikada konuklar Uludağda
Turizm Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Beyaz Cennet olarak nitelendirilen Uludağ’da daha fazla turist ağırlamak için çalıştıklarını belirterek, “Kentte konaklama imkanı ile kış turizmini tüm kente yayacağız. Uludağ’daki yatak kapasitesinin 2-3 katı turist ağırlamayı planlıyoruz” dedi.

TURSAB Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, kentin turizm altyapısı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Bursa’nın 2013 yılı için Ortadoğu’nun turizm başkenti seçildiğini hatırlatan Akkuş, bu bölgeden gelen turist sayısında yüzde 150 oranında artarak, 350 bine ulaşmasını beklediklerini söyledi. Yabancıların mülk edinmesi ile ilgili çalışmaların neticelenmesini de beklediklerini ifade eden Akkuş, turistik olarak gelenler ile ticari ilişkiler kuracaklarını da dile getirdi. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile yapılan ortak çalışmalar ile turizm acentalarının biraraya getirdiklerini hatırlatan Akkuş, “Avrupa’dan gelecek turistlere de sağlık turizmi ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. 400 bin civarında gelen turist sayısını burada da önümüzdeki yıla kadar 1 milyona ulaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

KONGRE TURİZMİ ÖNEMLİ

Bursa için sağlık, kongre ve kış turizmine ağırlık verdiklerini ifade eden Akkuş, Beyaz Cennet Uludağ ile ilgili önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Uludağ’ın potansiyelini daha fazla değerlendirmek istediklerini söyleyen Akkuş, “Kışın Uludağ’da oteller dolu olduğundan Bursa’daki otellerden de transfer planladık. Bu şekilde satış ile kente de otelcilere de daha fazla gelir elde edeceğiz. Kentte konaklama imkanı ile kış turizmini tüm kente yayacağız. Uludağ’daki yatak kapasitesinin 2 – 3 katı turist ağırlamayı planlıyoruz. Yeni teleferik projesi ile 20 dakikada konuklarımızı Uludağ’a taşıyabileceğiz. Avrupa’da insanlar, 45kilometre teleferikle kayak merkezine çıkıyor. Burada mesafe teleferik ile 20 dakikada alınabiliyor” dedi.

 

Kaynak : www.hurriyet.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*