Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar: Şentepe teleferik projesine karşı deyiliz

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar: Şentepe teleferik projesine karşı deyiliz.Başkan Gökçek’in Teleferik projesiyle ilgili kendisine yönelik suçlamalarına anlam veremediğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, “Gökçek verdiği sözü yerine getirip teleferiği bitirmeli” dedi.

Şentepe’ye yapılacak Teleferik Projesi’ne karşı olmadığını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in haksız yere kendisine yönelik açıklamalarda bulunduğunu savundu.
Gökçek’in Şentepe’de “Fethi Yaşar’ın emriyle zabıtalar çalışmaları engellemiştir, bu nedenle Şentepe’ye teleferiğiniz geçici olarak durmuştur” anonsu yaptırması ve katıldığı iftar programlarında kendisi hakkındaki iddiaların hoş olmadığını kaydeden Yaşar, “Yenimahalle ve Şentepe halkı projenin bitirilmesini bekliyor. Sayın Gökçek doğru olmayan eleştirilerini bir kenara bırakmalı, verdiği sözü yerine getirip teleferiği bitirmeli” dedi.
Başkan Yaşar, konuyla ilgili şunları söyledi:
Teleferik istasyonu yapılacak Yunus Emre Kavşağı’na ‘zabıta gönderdi, çalışmaları engelledi’ iddialarını kabul etmiyorum, bu iddia nereden çıktı anlamış değilim. Melih bey yanlış bilgilendirilmiş. Ben engelleyecek olsam arsayı vermezdim, proje dururdu.
Ben Mehmet Akif Ersoy Kentsel Dönüşüm Projesini yaparken de bir kısım vatandaş geldi belediye önünde eylem yaptı ben bu eylemleri ‘Melih Gökçek’ yaptırıyor mu dedim. Ben doğruları anlattım vatandaş hak verdi. Enerjisini bizle tartışmaya değil, projeyi vatandaşı ikna etmeye harcasa bunlar olmazdı.

BİRLEŞTİRİCİ OLMALIYIZ

Belediye başkanlarının görevinin ayrım yapmadan hizmet yapmak olduğunu kaydeden Yaşar şöyle devam etti: “Bizim işimiz televizyonları gezip bir başka partiyi ve düşünceyi eleştirmek değil, halkımıza hizmet ekmektir. Kavgacı belediye başkanının kendine faydası olmaz. Her gün tansiyonu artırıcı beyanatlar vererek, bizim dışımızdaki partileri düşman görerek topluma, gelecek kuşaklara ve Türkiye’ye ne kazandırabiliriz ki. Birleştirici hareket etmemiz gerekir, biraz dikkatli olalım. Kazanmak için her türlü yolu denemek hiç kimseye ve kente huzur getirmez. Türkiye kavgacı, ayrımcı zihniyetten çok çekti, bütün siyasetçilere ve halkıma da Türkiye’yi beraberce yaşamaya davet ediyorum.

Kaynak : www.hurriyet.com.tr